Asus DSL-N16 VDSL Ayarlarını Nasıl Yapmalıyım?

Merhaba 1’dan beri 75mb kullanıyordum ve herhangi kopma hız düşmesi yaşamıyordum. Fakat şuanda sorunsuz kullanım için 40mb internet alabiliyorum. Türk telekom bugün kontrole geldi. Modem hızını kesiyor dedi. Araştırdım, Asus modemlerde kullanımı stabil yapmak için hızı kesebiliyormuş. Bazı ayarlar buldum. Onları uygulamadım. Hızım yükseldi fakat bu seferde kopmalar yaşıyorum. Aşağıda Modem arayüz ayarlarımı atıyorum. Bu ayarları nasıl değiştirebilirim. Sorunsuz ve hızlı internet kullanmak için ne yapabilirim?




Merhaba burakbalki, hoş geldin!
Altyapınız yüksek kullanım ve SNR zayıflamasından dolayı hattınız kopuyor. CRC hata sayınız 20 dakikalık bir zaman diliminde çok fazla ve bu kopma ve performans sorununa meydana getirebiliyor. Hızınızı düşürerek SNR ayarınızı 10dB’e sabitleyin. Modemle alakası yok sorunun. Bağlı olduğunuz santral veya dolabın aktif ve mevcut data kullanımı arttığı veya yükselmesiyle bu tarz performans sorunları meydana gelebiliyor.

1 Beğeni

Hızınızı düşürerek derken TurkNet ile bağlantı kurarak onların düşürmesini mi istemem gerekiyor?

İstersen TurkNet Temsilcisinden rica et istersen kendi modeminden yap ama tavsiyem kendi modeminden ayarla hızını. SNR 10dB yapalım, süreci takip edelim…

1 Beğeni

Hızı modem ayarlarımdan nasıl düşürebilirim bilginiz var mı? Margin üzerinden düsürmekten mi bahsediyorsunuz acaba? Bilgim yok kusura bakmayın o yuzden soruyorum?

Evet, paylaştığınız ilk görsel de “Kararlılık Ayarı” kısmından 10dB sabitleyebilirsiniz.

1 Beğeni

Bugün 12db yaptım ama ortalama 30 40 dakika arasında kopuyor ve 3 dakika içinde bağlanıyor.

Kopma olduğunda DSL ışığı Veya internet ışığı sönüyor mu yoksa sadece wifi üzerinden yaşanan bir kesinti mi? Ve hattınız önce yavaşlayıp sonra mı kopuyor. Kararlılık ayarı üzerinden snr değerini 13 db veya üzerine çıkarıp deneyin.

1 Beğeni

Ek olarak modemde ki hat ayarları kısmında ilgili seçeneğin ne işe yaradığı bilgisini o seçeneğin üzerine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

1 Beğeni

Resimde gözüktüğü gibi oluyor ve direk kopuyor kararlilik ayarını 13e çıkardığımda istediğim hıza ulaşamıyorum 50 altında kalmış oluyorum.

Sanırım sizde asus kullanıyorsunuz. Tavsiye edebileceginiz ayarlar varmı? Yoksa bu ayarlar herkese göre farklılık mı yaratıyor?

Daha önce Asus kullanıyordum hattım kötü olduğu için çok fazla crc üretiyordu daha az crc yapan Zyxel e geçtim ayarlar konusunda size @tsunami arkadaşım yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Asus modemler sorunlu mu? Zyxel hangi modeline gectiniz?

1 Beğeni


Hocam ayaları bu şekilde yaptım değiştirmem ayarlar var mı kontrol edermisiniz tekrar?


Hocam crc uçtu…

Zyxel 8623 e geçtim bunda da ara ara crc artabiliyor. Asus modemler kusursuz hatlar için tasarlanmış. Malum TT nin kusursuz (!) Son teknoloji cihazları (!) bazen modem ile sorun yaşayabiliyor.

2 Beğeni

Altyapı sorgusunda alabileceğiniz hız kaç görünüyordu?

1 Beğeni

76mb olarak gözüküyor ve 1 yıl kullandım. sorunsuz bir şekilde minimum 70mb aldım. aynı modemle ve türknetle. ama şuanda maximum stabil olarak alabildiğim hız 40mb ve onda da düşmeler yaşanıyor bazen 30mb bazen 25mb alıyorum. 2 defa türk telekomdan adam yolladı türk net. ama türk telekom ekibi hiç bişey yapmadan sorun sizde diyip gidiyor.

Modeminize ulaşan hız sizinde görebileceğiniz üzere maksimum 55 bina girişinde 75 mbps varsa ve bu sizin modeme ulaşmıyor ise sorun iç tesisat diyebiliriz. Bunu kontrol etmek için modemi ankastreye bağlayıp ölçmek gerekiyor. Veya ekipler geldiğinde bina girişinde ölçüm yaptılar ise ve yüksek ise yine iç tesisat diyebiliriz. Modeme gelen kabloda ek veya spliter varsa onu tekrar kontrol edin telefon kullanmıyor iseniz spliter i söküp modemi direkt olarak bağlayın.

3 Beğeni

türk telekom içerden ölçüm yaptı eve gelen 72mb dedi. sorun modemde dedi gitti. ordaki hız sürekli değişiklik gösteriyor kararlılık ayarını düşürdüğümde ordaki hızda değişiyor sabit kalmıyor.