Asus DSL-N16 Kablolu Bağlantı IP Sorunu

Merhaba,

Asus DSL-N16’yı Facebook grubu zamanından yapılan önerilerle almıştım. Şu an saçma bir soruna sahibim ve bir anda olmaya başladı. Kablolu bağlanan cihazlar (veri akışı ve kabloda sorun olmamasına rağmen) IP alamıyor, kablosuz bağlanan cihazlarsa doğrudan IP alıp internete çıkabiliyor. MAC numarası üzerinden sabit IP atayınca ise hiç bağlantı kurulamıyor. Modemi sıfırladım sorun düzelmedi eski bir yazılım yükledim şimdi görev çubuğunda internet var olarak görülse de tarayıcılar sitelere girerken ERR_CONNECTION_TIMED_OUT hatası veriyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

@tnetwork + @moderators

Güncelleme: Modem kablolu bağlantılarda DHCP üzerinden IP vermemeye devam ediyor. Windows IPv4 protokolü kısmından kendim manuel bir Local IP + CloudFlare DNS ayarladıktan sonra bilgisayar 2 dk içerisinde internete çıkabilir hale geliyor. Cihaz internete çıkamadığı da oluyor onu da local IP değiştirerek çözebiliyorum. Sorun Windows cihazlarda değil ondan eminim çünkü aynı durumu farklı ethernet donanımına sahip masüstü cihazlarda da yapıyor.

Kablo sağlam yazmışsınız ama bu sorunlar genellikle kablo veya kabloya bağlı olan cihazlardan oluyor. Özellikle güvenlik kamerası varsa kayıt cihazından (DVR) kaynaklanır. Kabloya bağlı bir cihazın veya kablonun sorunlu olması bütün ağı etkiler.

1 Beğeni

DVR cihazı yok. Evde kullanıyoruz cihazları. Şöyle ki 2 farklı kablo ile denedik. 2. Kabloyu yeni aldık. Şu an da mesela aynı IP alamadığı kablo ile bağlı ama internete çıkabiliyor cihaz. Modemi rescue mode’a alıp yazılım atabildik yine aynı kablo üzerinden.

Bu cihazların 790 veya 960 yazılımları iyi olduğunu yazmışlardı.

1 Beğeni

İki yazılıma da geri dönüş yapmayı denedim ama soruna çözüm olmadı. Mesela şu anda masaüstü bilgisayarımda internet varken uyku moduna aldım geri açtığımda internet yoktu. Yerel IP’yi 192.168.1.53 olarak ayarlamıştım ilk başta bunu 192.168.1.54 yaptım şu an internet tekrar geldi. Modemde donanımsal bir sorun olma ihtimali var mı? Ben gerçekten çözüm bulamadım. Windows’a bir Wi-Fi adaptörü takınca sorunsuz IP alırken kablolu bağlanan her cihazda bu durum var.

Okudumlarıma kıyasla sorun çıkarmayın cihaz TP link oldu.

Senin sorunun sanırım ip çakışmasıyla alakalı.

TP-Link extender’ım var acaba onunla alakalı olabilir mi? Onun da DHCP sunucusu aktif. Acaba IP çakışmasına mı sebep oluyor?

tp link çıkarıp dener misin.

1 Beğeni

Cidden TP-Link extender ile alakalıymış. Onu çıkarttım şu an cihazlar sorunsuz bağlandı. TP-Link extender’ın DHCP sunucusunu mu kapatmalıyım? Sanırım birileri bunun ayarlarıyla oynamış Extender’da uzun zamandır bağlı modeme ama son birkaç gündür bunu yapıyor

TP LİNK VR2100 ve TP LİNK RE605X birlikte kullanıyorum hiç birinde DHCP kapamadan kullanmıyorum ama meşh sistem var ikisi birlikte çalışıyor sanırım o yüzden ip çakışması olmuyor ama şunu farkettim, alt kattaki modem kablolu bağlantı bazen kırmızı oluyor yeniden başlatınca düzeliyor sanırım ip çakışması oluyor. O kadarda önem semiyorum çünkü o modemi ben kullanmıyorum babam film izlerken film donuyorsa biliyorum ki modem çakışma yaşadı. :smiley: mesh sistem direk ana modeme bağlıyor.

1 Beğeni

Bence ikisinede bir reset at ondan sonra bir test edersin. ilk tp link bağla ondan sonra gerisini bağlarsın.

Günlerdir bana kafayı yedirten sorunun çözümü fişden bir cihazı çekmekmiş cidden :sweat_smile: DHCP Sunucusunu TP-Link Extender’dan kapattım, Otomatik moddaydı. Yazılım güncellemesi sonrası değişmiş demekki. Teşekkürler :slight_smile: Sorun çözüldü

Hangi cihazlar bağlı, ne değişiklikler yaptığını söylesen baştan anlayacağım. İyi kullanımlar dilerim.

Asus Modem var bu modeme kablolu olarak bağlı olan bilgisayarlar var bir de modem sinyalini genişletmek amacıyla Asus modeme kablosuz olarak bağlı olan TP-Link WiFi Extender var. WiFi Extender’ın da DHCP sunucusu güncelleme sonrası açılıyor. Yaptığım işlem de Extender üzerindeki DHCP sunucusunu kapatmak. Sorun böyle çözüldü. Siz fişten çıkar öyle dene dediğinizde çıkardım ve kablolu cihazlar sorunsuz bağlanınca sorunun Extender’dan dolayı olduğunu fark ettim.