Asus DSL-N12E_C1 modemi router yada access point olarak kullanma hk

Öncelikle hayırlı cumalar dilerim herkese.
Yaklaşık 7 senedir Asus Dsl-N12E-C1 model adsl bir cihaz kullanıyorum. Yakın zamanda saha dolabımın değişecek olmasından dolayı hem araştırmalarım sonucu hem de fiyat olarak yüksek olmasından dolayı cesaretimi toplayarak Keenetic Hero Dsl siparişi verdim :slight_smile:

Ana modem tabi ki Keenetic olacak. Eski modemimi ise router yada access point olarak kullanmak istiyorum. Asus cihazımda bu özelliğin olduğunu biliyorum ama yapmak istediğim şu.

Keenetic cihazı salona yerleştireceğim. Cat6 kablo ile Asus u başka bir odaya yerleştireceğim.

Sorum şu. Keenetic ten aldığım interneti Asus aracılığıyla sadece Wifi olarak değil Asus un Lan çıkışlarından kablolu olarak da yararlanmak istiyorum. Mümkün mü?

Bir de Asus un Mac adresini Keenetic arayüzüne yazılması, IP çakışmasın diye Asus a farklı IP verilmesi konularında sizlerin desteğine ihityacım olacak.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
8872809496626

Bende şu anda böyle kullanıyorum hem wifi hem kablolu olarak Asus üzerinden çıkış sağlamanız mümkün. Cihazların ayarları konusunda size yardımcı olabilirim.

3 Beğeni

İşte gerçek bir kahraman. Çok teşekkür ederim

2 Beğeni

Cihazınız geldikten sonra haber verin size buradan anlatacağım. Rica ederim :hugs:

1 Beğeni

Modemi değiştiriyorum, tesisatı da degistiriyorum. Artık herhangi bir sorun olduğunda hala modem,tesisat falan derlerse santralı bombalarım :joy:

2 Beğeni

Ve içlerinde büyük ihtimalle de “NAPİM” demişlerdir. :slight_smile:

3 Beğeni

Keenetic ve asusun farkli subnetlerde olmasi gerekiyor.
Keenetic icin 192.168.1.x var ise onu 192.168.2.x veya baska bir subnet yapin.
Eger degistiremiyor veya degistirmeyi bilmiyorsaniz Asus uzerinde degisiklik yaparak modemi yeniden baslatin.
Asusta bu ayari Yerel Ag kismina tiklayarak buradan yapabilirsiniz.

Daha sonra Asus uzerinde DHCP havuzu ayarlamaniz gerekecektir. Bu islemi de yine Yerel Ag sekmesine tiklayip acilan tablardan DHCP yi secerek yapabilirsiniz.

Asusun Keenetic ten internet almasini saglamak icin ise Oncelikle Keenetic Modemden aldiginiz RJ45 ethernet cikisini Asus uzerindeki WAN portuna takin. Sonra Asus uzerinde login olup Wan kismindan su ayari yapmalisiniz:
*NOT: Bazi modemlerde ayrica WAN portu bulunuyor. Eger o porta takarsaniz LAN port 1 yerine WAN portunu secmelisiniz.

Simdi sema su sekilde olacaktir


*NOT: Turuncu ok Wifi baglantisini gosterir.

Kolay gelsin.

2 Beğeni

Teşekkür ederim @Letmax . Yapmaya deneyeceğim. Beceremezsem tekrar yazarım. Sağolsun @Baran da yardımcı olurum demişti. Sağolun

1 Beğeni

@CKLasT @Baran Ya ben bişey sormak istiyorum. Artık bunu araştırmaktan gına geldi. 2 gün önce telekomda çalışan arkadaşlar ziyarete geldiler sağolsunlar. Kablo tesisatını yenilemek için yardım edecekler. Ben onlara Reçber in SL400 Dış ortam kablosuyla eksiz bir şekilde rj11 takmak istediğimi söyledim. Şimdi bana söyledikleri şu. Birincisi cat6 kablo ister istemez belli süre sonra çatlamaya başlar ve rj11 zor basar sağlıksız olur, normal kablo çeker ve ek yaparak rj11 takalım dediler. Yarın gelecekler. Fikir verir misiniz bana rica etsem. Hiç denemediğim için soruyorum. Cat6 nin bakır kalınlığı rj11 için sert mi gelir? Dışarıda 4-5 m kadar sallanacak. Sıkıntı mı olur?

Bir kahraman değilim ama TT eğer size kendi çelik tel destekli kablolarından çekerse sizin çekeceğiniz kablodan daha sağlıklı olacaktır. Ama kaliteli dış ortam kablolarında çatlama patlama süresi çok çok uzundur.

23 awg rj11 için ideal kablo genişliğidir. 24 Awg de problem olabiliyor. Sl400 23 awg olduğu için kolay kolay problem çıkaracağını sanmıyorum. Ama rj11 i takıp çıkarırken kablodan değil soketten tutun her zaman
*24 Awg 23 awg den daha inceymiş. Yanlış biliyormuşum.

2 Beğeni

Estağfurullah :smiley: Ben zeyberkmarket.com da bir ürün bakmıştım. Reçber in 506025 ürün kodu var. Dış ortam diye geçiyor ama Utp. Folyo vb. Koruma mevcut degildi

Bildiğim kadarıyla 23 awg kablonun bakır teli çapı 24 göre daha kalın değil mi? Ters orantı var diye biliyorum

1 Beğeni

Ben şimdiye kadar yanlış biliyormuş hakikaten. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Postu da editliyorum.

Valla haklısın galiba. Arkadaşlar zaten kayıtdışı olarak yardımcı olacaklar. En sağlıklı olanı senin dediğin gibi onlar bilir galiba.

1 Beğeni

Sağolasın dediğin şekilde ayarları yaptım ve oldu. Çok teşekkür ederim @Letmax . Ayrica @Baran ilgi ve alakandan dolayı sana da teşekkür ederim

1 Beğeni