Asus DSL-AC750 Kablosuz Download Değerleri

İyi günler, AC750 modemimle alakalı bir problemimden bahsedeceğim. Modemin yanı başında laptopumla hız testi yaptığımda 75mbps’lik paketimden 72-73 mbps hız alıyorum kablosuz bağlantıyla fakat komşu duvara sahip odaya girdiğimde modemin tam arkasında 5ghz ve 2.4ghz bağlantının ikisiyle de 10mbps-30mbps arasında hız alıyorum. Bu değerlerin bu kadar düşmesi bence anormal. Diğer başlıklardaki önerilerin hepsini denedim (Firmware upgrade, downgrade, kanal değiştirme, mhz değiştirme) fakat yine de bir sonuca ulaşamadım. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum, modem 3 gün önce hepsi****** satıcısından aldım. Şuanki firmware’im son sürümde. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Modemin konumu nerede yerde mi yoksa aşırı yüksek bir konumda mı? Modemin kablosuz ayarlarını tekrar bir kontrol edin herhangi bir tasarruf modu açık mı değil mi? Şifreleme sistemi olarak wpa2 seçili mi vs. Yapmadı iseniz fabrika ayarlarına geri döndürüp tekrar kurulum yapıp deneyin.

Reset attım bir değişiklik yaşamadım. Modem evin tam merkezinde televizyon yanındaki sehpada durmakta. Herhangi bir güç tasarrufu seçeneği yok ayrıca şifrelemeyle alaksı olduğınu düşünmüyorum.

Kablosuz görüntü aktarıcı veya Bluetooth fare veya kulaklık varsa kapatıp deneyin

Antenleri yetersiz olabilir.

Sonuç hala aynı sanırım cihaz yetersiz bu konuda

Modemin üreticisi ile iletişime geçip garanti kapsamında kontrol ve onarım seçeneğini değerlendirmenizi öneririm. İade konusunda da satıcı ile iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.

Peki, ayrıca iade edersem 700-800tl bandında vdsl ve 5ghz kanalı olan bir modem öneriniz var mı?

o fiyat bandında fazla bir seçenek yok ama bütçeyi biraz aşarak Keentic cihazlara bakabilirsiniz.

Yine de çözüm önerisi olan arkadaşlar varsa bekliyorum.

Cihazın etiketinde : ver 1.20 olarak gelirse cihazda sorunsuz kullana bilirsin. 1.0 sürümü var onlarda sıkıntı çıkarıyor.

Moderatör arkadaşımın dediği gibi pek fazla seçenek yok o fiyatlara

Fiyat listesi : En düşük bandında olan modelleri veya tahhütlü servislerin verdikleri pek tercih edilmez modem kısıtlı olarak geliyor. Almadan önce gösterirsen nasıl bir modem olduğu söyleyebiliriz.

Modem olarak sıfır cihaz fiyatları malesef pahalı biraz piyasa koşullarına göre, ikinci el ürünlere bakabilirsiniz bu tarafta, herodsl bulursanız iyidir, amacım router performansı derseniz 4A Giga Xiaomi router olarak kullanmak da iş görebilir.