TT üzerinde x bir operatorde asus modemin degerleri aşağıdaki gibi. Snr margini sabitledim. 10 saat kadar CRC üretmiyor. Sonra ne oluyorsa birden CRC uretmeye basliyor. 10mbps hıza bile raziyim yeterki stabil olsun.
Ankastreden gelen hat dogrudan modeme giriyor ve 2 yil önce çekildi.
Sorununuz büyük ihtimal modem ve yazılım.Çoğu arkadaş forumlarda yazılımların crc hatası yarattığını söylemiş,kimide aldığı gün iade etmiş.Kiminde sorun oluyorken kiminde olmamış ama çoğunluk sorunlu.Sorun yaşayanlar 790 sürümünü resmi sitesinden indirip yüklemiş iyileşme olmuş çoğunda.Kimisinde iyileşme olsa da kararlı olmamış.790 sürümünü yükleyip,modeme reset atıp baştan kurulum yapıp test etmenizi önereceğim.İnternette sürüm yükleme videolarını bulabilirsiniz,yanlış bir şey yaparsanız modem softbrick olabilir.Böyle bir şey olursa bu markanın kendi aracı var recovery modunda softbrick olmuş modemi düzeltebiliyorsunuz.
Bu modelinizin asusun resmi sitesinden indireceğiniz yazılım ekranı. Sonu 790 ile biteni indireceksiniz. DSL-AC750|Modem Router|ASUS Türkiye
Model ve sürüm bilgisi farklı olabilir videodaki ile.Siz kendi modelinizi bulup 790 sürümü asusun resmi sitesinden indirip aynı işlemi yapacaksınız https://www.youtube.com/watch?v=T5uz-WeOM-k
Bu da yanlış birşey yaparsanız modem softbrick olursa veya modem eski sürüme yada 790 sürümüne dönmek istediğinizde hata verirse recovery modunda nasıl işlem yapcağınız https://www.youtube.com/watch?v=T8YKnpXxhx0 (türkçe altyazı var)
Yanlış veya eksik birşey yaparsanız modem softbrick olabilir.Sorumluluk kabul etmiyorum
Merhaba, santrale yaklaşık 600mt mesafede. Başka bir modemi ancak 20 gün sonra deneyebilecegim. O yuzden şimdilik uzaktan bağlanıp ayar değişikliği ile çözmeye çalışıyorum.
Önce belki tesisatta sorun olabilir diye düşündüm upload tarafında 30 hat zayıflaması görünce.Ama modemin 999 sürümlü olduğunu görünce fikrimi değiştirdim.Dediğim gibi 790 sürümüne dönün.
Farkli bir modemle denedip. Hat degerleri onda aşağıdaki gibi. Bu modemdeyken 4k video acip drop paket var mi diye bir dakika bekledim ancak hic drop olmadi.
Turk telekomun telefon direginden gelen kablo hic bir yere girmeden evin içine giriyor. Dolayısıyla daire içi tesisatta kontrol edilecek bir yer yok sanırım.