ASUS DSL-AC68U Fiber Kurulumu

Merhaba arkadaşlar yanlış bilmiyorsam modemimde fiber desteği mevcut fakat bir türlü başaramadım. Ne yaptıysam hiçbirinde ip almadı. Nasıl yapıldığını bilen var mı acaba?

modemin arkasındaki portların fotoğrafını atabilir misiniz?

Merhaba

Türk telekom alt yapısımı

TurkNet alt yapısımı.

Fiber kullanıyorsun.

Router girişi. 4. Port olarak. Wan portu geçer

1 Beğeni

Öncelikle mac adresi klonlaması yapmanız gerekiyor sonrasında kullanıcı adı ve şifrenizi doğru girdiğiniz taktirde bağlantı kurulacaktır.

1 Beğeni

TurkNet alt yapısı olunca. Onlara gerek yok o yüzden sordum

Türk telekom alt yapısı mı yoksa TurkNet mi bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim? @CKLasT @kba

1 Beğeni

Alt yapı sorgulayarak göre bilirsin.

1 Beğeni

Sonuç olarak ne yapmam gerekiyor acaba?

1 Beğeni

Merhaba

Şuanda fiber kullanıyor musun. Modemleri yer mi değiştiriceksin. Fiber takılı olmadan yaparsan . Modem sonradan ip atamıyor kendini

Evet şuanda Türktelekom’un vermiş olduğu TPLink modem ile fiber kullanıyorum. O modemde çok ilgin bir sorun var bazen 2 diş wifi çekiyor ama acayip yavaş. Asus modemim daha iyi. O yüzden TPLink yerine direk asus modemden fiber kullanmak istiyorum @CK_LasT

2 Beğeni

Tamam cv5 sorun var

tp linklerin sorunları yok şuan bazı modellerde var

İstersen
Modem kuruluma yardım edeyim mesajdan. Daha önce asus kullanmadığım için görerek bulabilirim

ne yapmamı önerirsiniz bu konuda?

1 Beğeni

Bunu bir dener misiniz ?
Eğer yapamassanız cat 5e veya cat 6 kabloyla ethernet portları aracılığıyla Asus’u router olarak kullanmak için yardımcı olurum.

Teşekkür ederim. Bu modem yeni olduğu için benim modemde kurulumda böyle göstermiyor manuel kurmak gerekiyor ama yapılacak ayarlar Recep Hoca’nın dediğiyle aynı işlemleri yapınca düzeliyor. Tek fark VLAN ID’yi 35 değilde benim TPLink Modemde yazanla aynı yaptığımda geldi internet.

@CKLasT arkadaşada teşekkürler. Çoğu adımı o yaptı benim için. Emeğinize sağlık

1 Beğeni

Önemli değil,
Keyifli kullanımlar dilerim,

1 Beğeni

Teşekkürler, sonunda kurtuldum Türktelekomun saçma sapan modeminden. Wifi full çekiyor internete kağnı gibi giriyordu. Aşırı fark ediyor asus modemine geçince

1 Beğeni

Süper,
Keyifli kullanımlar,