Asus dsl ac-750 crc hatası internet kopması stabil dsl ayarları nasıl olmalı?



HATA

Hat zayıflamanız normal değerlerde fakat kitlendiğiniz 40mbit hız için SNR Margin değeriniz sınırlarda dolanıyor. Yoğunluğa bağlı yer yer 8db’in altına düşüyor sanırım (7.7db görünmekte aşağıda), o sebeple modem tarafında da uyarı alıyorsunuz.

Asus modem kullanan arkadaşlar daha net cevap verecektir, kararlılık ayarını etkinleştirerek hızınızdan biraz ödün vermek durumundasınız. Diğer yandan VDSL profilini multimode yerine 17a’ya alırsanız modeminiz elektrik kesintisi/aç kapa gibi durumlarda dslam ile daha hızlı el sıkışacaktır.

2 Beğeni

Arkadaşlar dsl ayarlarım ve hat değerlerim bu şekilde kopma yaşıyorum bunun için bu konuyu açtım yardımınızı rica ediyorum ayarlarımı nasıl yapmam gerekiyor ? birde 50 mbps paket var ama bu olay yüzünden 35 mpbs zor alıyorum bunu nasıl çözücem? eve gelen kablo 15-20 senelik bir kablo cat6 veya cat7 kablo ile değiştirsem düzelir mi?

Paketiniz 50 mbps ama modeme ulaşan değer o kadar değil. Bu yüzden düşük hızlar alabilirsiniz. Adresinizde altyapı sorgulama yaptığınız zaman çıkan sonuçları paylaşır mısınız?

Bitswap dışında tüm ayarları devre dışı konumuna getir, bu modem mediatek cipsetten dolayı sorun stabil değil fakat en stabil durumu ben bu şekilde yakalamıştım.


Bu şekilde iyi mi?

Evet gayet iyi.

çok pardon en altın bir üstündeki bitswap’te açık olmalı ayrıca yine kopma yaşarsan kararlılık ayarını 12,13,14… şeklinde arttırarak denersen bir noktada stabil bağlantı yakalarsın.

Hangi sürümü kullanıyorsunuz?

1.1.2.3_979

790 sürümünü deneyin

1 Beğeni

IMG_20221128_010048

Güncel ayarlarım ve hat değerlerim bu şekilde ama hızım çok düştü

SNR 8 e alın manuel

TurkNet destek talebi açıp sordum ve modeme 44mbps hız geldiğini iletti

İlk paylaştığınız görselde öyle idi :man_shrugging:

Snr artınca hız düşer normaldir, o yüzden optimum hız ve stabilite için snr ı 8 den başlayarak birer birer arttırıp deneyin, hangi noktada sorun çözülürse o noktada bırakın, yapabileceğiniz en iyi çözüm bu.