ASUS AC-750 IPv6 AYARLAMA

Merhaba. Asus AC750 modeme sahibim. IPv6 ayarlarını yapıyorum fakat sitede gözükmüyor. Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Sürüm 1.1.2.3_960. Ayarlarım da bu şekilde;

Dns sunucusunu otomatik ayarlayı hayır yap kendin dns sunucusu gir ben bir sorun göremiyorum

Hangi değerleri gireceğim?

Şunları kullanabilirsiniz ipv4 ve ipv6 ayrı ayrı tabi.

Linkteki IP adreslerini girdim ve oldu. Kaç gündür uğraşıyorum bunun için. Çok teşekkür ederim. :slightly_smiling_face:
Screenshot_6

1 Beğeni

Zaten ipv6 tanımlanıpta olmayanların çoğu dns yüzünden olmuyor. TNN nedense ipv6 dns vermiyor veya ben görmedim. Yani uğraşanlar o dns’leri boş bırakınca olmuyor.

Çözüldüğüne sevindim kolay gelsin :+1:

1 Beğeni

Yok vermiyordan kastım ipv6 tanımlanınca şunlar ipv6 dns’leriniz diye bir bilgi yok anlamında :innocent:

1 Beğeni

instagrama falan gire biliyormusun acaba ipv6 ile

Evet girebiliyorum.

Merhaba Poinej. IPv6 ile internete bağlandığın Asus sürümü hangisidir, bizler ile paylaşır mısın?

Merhaba, sürüm 1.1.2.3_960 ama şu anda siteden test ettiğimde IPv6 yok gözüküyor. Durduk yere neden böyle oldu anlayamadım, ayarlarımla da oynamadım.
Screenshot_8

IPv6 adreslerinde sorun var daha doğrusu tam stabil çalışmıyor IPv6 çünkü: o ayarları ben de yapmıştım daha önce özellikle sürümü sordum ve evet, 960’ta da denedim ki sizin de IPv6 bağlantı sorunu olmaya başlamış.

Sürümden dolayı mı sizce?

Sorun; TurkNet’in sağladığı IPv6 adreslerinde, stabil çalışmıyorlar. Bu süreçte, hem Asus ile hem TN’ye danıştım ve elimden geldiğince en iyi ayarları yaptım fakat yine de olumsuzlukla sonunçlandı.

Ben de aldığım günden beri en ufak sıkıntı yok :+1: Daha önce de çok yazdım bazı markalar gereğinden fazla büyütülüyor.

2 Beğeni

IPv6 sadece sen, ben sorunu değil genel kullanımda sayısı az yani azınlık kişiler kullanabiliyor ya bu azınlık dışında ki kullanıcılar IPv6 kurmayı bilmiyor ya da IPv6’lar da sorun var genel olarak.


Hangi konuda?

Sorun yaşayanların ürün markalarına bakarsanız zaten hangi markaların gereksiz büyütüldüğü görülebilir :+1:

ipv6 yeni bir şey değil yıllardır kullanıyoruz yurt dışında. Haaa Türkiye’de maalesef hala gündemde değil ama bu ilgisizlikle yakında patlar çünkü ipv4 tükendi artık.

“Ya da” gibi varsayım bilimsel yaklaşım değil :innocent: Daha önce de çok yazdım, o büyütülen markaların çoğu ekiplerini başka firmalara kaptırdı. Uzak Doğu ülkelerinde maaşı 10 dolar artsın kaçar gider başka firmaya.

Uzun lafın kısası bu iş partnerlik işi. Eğer ISS modem veriyorsa ithalatçıdan almayla o iş olmaz. Sözleşme yapıp üretici firma ile halledecek. Yoksa modeme hiç bulaşmayacak.

Şurada sorun yaşayan kaç kişi modem içinden log alıp firmaya yollayıp takip ediyor acaba ? Bence ya yoktur veya 3-5 kişidir.

Dünyaya bağlantıda en kritik cihaz modem. Ama hala 700-1000₺’ye modem soruluyor. İşte burada alım gücü olmayan için ISS’in devreye girip dandik cihaz yerine düzgün cihaz vermesi gerekiyor. En azından ya ücretsiz veya uzun vadede destek olmalı. Yoksa bu sorunlar uzar gider.

Ben TNN yerinde olsam ciddi bir sözleşme ile düzgün bir markaya dönerim hemen.

Türkiye şartlarında ben olsam Keenetic firması ile masaya otururum. Ben kullanmıyorum ancak gördüğüm kadarı ile sorun olmayan memnuniyeti yüksek bir marka. En azından Honk Kong menşeyli bir marka.

1 Beğeni

Aynı yaşadığınız sorun ve tam tersi sorunların birden fazla örneği var
forumdan araştırabiliriz bir postta görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam aynı 2 kişiden 1’i marka modelleri aynı olmasına rağmen 1’i bağlanabiliyordu, detayına pek bakmadım. Örneklerden bir tanesi.


Göreceledir, hangi markanın hangi konu da büyütülmesi . Teşekkür ederim, ucu açık ve dolaylı bir yanıtınız için. :pray:


“Zaten ipv6 tanımlanıpta olmayanların çoğu dns yüzünden olmuyor.” / “Sorun yaşayanların ürün markalarına bakarsanız”
Yukarıdan belirttiğiniz bir çelişkili alıntı. bence sorunun kaynağı hakkında karar vermeniz gerekmete DNS veya modem tercih sizin :upside_down_face:


Kullanıcısı değilim, olmadım fakat genel itibariyle yorumlamalar ve deneyimler kullanıcıyı memnun edecek düzeyde.

Bence mesajların tamamına bakın :+1: Aradan birini almakla olmuyor. Oradaki örnekte sorun yine modemde. Çünkü TNN’nin tanımlı ipv6 DNS’i varsa almalı ama alamıyor. İpv6 alanda /64 prefix’i iç ağa dağıtmayı beceremiyor.

Daha anlaşılır yazayım…

Bireysel ürünlerde Asus ve XyZEL markalarının modemleri eskisi gibi değiller. Çünkü ekipleri kaptırdılar. Haaaa bugün Keenetic iyidir yarın ne olur bilemem ancak günün şartlarına uymak internet servis sağlayıcı için ve kullanıcı için en doğrusudur.

Yıllar önce de bu aynıydı biz 2400bps ile ODTÜ’nün ağına bağlanırdık. O dönemin kralı USRobotics’ti mesela. Ama şimdi adını duyan yoktur yeni kuşaklarda.

2 Beğeni

Evet, önemsediğiniz için teşekkür ederim fakat bir şeyi yapma demeden önce o şeyi yapmak veya yapmamakla kendimizden başlamak ve bunun bilincinde olmak da doğru olabilecek davranışlar olduğunu düşünüyorum.


sonrasında tekrar eski modeme dönülmüş ve IPv6 kullanılmaya başlamış peki madem modem de çalışıyor neden ilk sefer de veya öncesinde çalışmayan IPv6 sonradan çalışmaya başladı aynı ayarlar ile?


Sorun prefix kaynaklı mı bilemiyorum fakat baştan dediğim gibi TN kaynaklı bir durum olduğunu belirtiyorum ki yukarı da yaşanılan durumlardan çokça mevcut araştırabilirsiniz.


Bir kaynaktan gelen yanıta göre; IPv6’nın 1 aylık bir süreç ile düzeltileceği yönünde ki bu durumda TN tarafında yazılımsal bir problemin olduğu diğer paylaşılan postlar, yaşanılan durumlar ile sorunun TN ile kaynaklandığı.