Merhaba,
Yıllardır TurkNet vdsl kullanıcısıydım teknik arızalar dışında hiç kopma, interneti kullanamama, yavaşlık durumları yaşamadım. Apartmana TT Fiber altyapı gelince 100mbps lik pakete geçiş yaptım.
Fiber bağlandığı andan itibaren interneti adam akıllı kullanamadım. Sürekli kopma yaşanıyor çözüm için gelen ekipkler 10dk bakıp yüzeysel bilgiyle “şimdi düzelmesi lazım” diyip gidiyolar. Yeterli bilgiye bile sahipler mi emin değilim.
Modem arızalı diye modem değiştirildi yine kopma devam ediyor resetlendi yine çözülmedi. Kablolarda bir sorun olmadığını söylüyolar.
Online destek Geçen ayın 29 una kadar bölgede çalışma yapıldığını arızanın çalışmadan sonra devam etmeyeceğini söylediama kaç gün oldu hala kopmalar devam ediyor değişen bir şey yok.
Güncel olarak gün içinde internet aniden kopuyor ve modemi yeniden başlatınca düzeliyor.
Aynı wifi ye bağlı evin içindeki bazı cihazlarda interneti kullanırken anlık olarak bazı cihazlarda kullanılmıyor bunun sebebini de anlamadım. Bu sorun bağlı olunan bant genişliğinden mi kaynaklı. Modem üzerindeki 5ghz ışığı kopma anında süreki yanıp sönüyor ara ara 2ghz de aynı şekilde.
Lütfen artık acil ve kesin bir çözümle sorunu giderin yoksa mümkünse vdsl altyapı bağlantıma geri döneyim.