Aşırı Sıcaklar ve İnternet Hızı Üzerindeki Etkisi

Merhaba,

Bir güncelleme yapmak istiyorum. Ev içi kabloyu Cat6 olarak değiştirdikten sonra yaklaşık 1 ay boyunca hiç bir sorun yaşamadım. Ancak bu akşam saat 6’dan itibaren hızım kablolu ve kablosuzda 5 Mbps’e kadar düştü. Bu hız düşümü hattın yoğunluğuyla açıklanabilecek bir şey olmasa gerek. Her zaman akşam saatlerinde yoğun kullanımda bile internet hızım 90 altına düşmedi.

66523317 numaralı destek kaydını oluşturdum. Forumdan da belki bir çözüm bulunabilir diye burada da yazmak istedim.

Saat 20:40, 20:50 ve 21:00 hız testi sonuçlarım sırasıyla aşağıdaki gibidir. En aşağıda da modem hat değerlerim bulunuyor.

Bu doğrultuda sorularım aşağıdaki gibidir.

1. Modem hat değerleri modemin okuduğu değerleri mi gösterir ? Yani kablolarda bir sıkıntı olursa modemin buradaki değerleri daha düşük (örneğin hız testindeki gibi 5 Mbps vs) göstermesi gerekmez mi? Eve hattın kontrolünü sağlayacak görevliyi çağırmadan hatlardaki sorunları anlamanın yolu var mı ?

2. Yine ilk soruya göre modemde “şu anki hız” bölümünde 99999 kbps (97 Mbps) görünüyor. Ancak hız testinde daha düşük değerleri görüyorum. Buradan şunu mu anlamalıyım. Modeme gelen bağlantıda bir sorun yok, ancak modem kendisine gelen bu hızı tam olarak iletemiyor? Buna göre buradaki sorun modem kaynaklı mıdır ?

3. Modemim Archer VR400 | AC1200 Wireless MU-MIMO VDSL/ADSL Modem Router | TP-Link Türkiye modemde mi sorun var acaba ? İnternetteki aramalarımda pek iyi yorumlar görmedim ne yazık ki.