Arkadaşımın sunucusuna bağlanamama

Merhabalar
Yeni TurkNet 'e geçtim daha önce netspeed kullanıyordum. Arkadaşımla modem üzerinden port açıp çeşitli oyunlar oynuyorduk. Şimdi bağlanamıyorum. Arkadaşımda netspeed kullanıyordu. Modem ayarlarımız değişmedi sizce sıkıntı nerden olabilir? tracert attığımda türk telekom santralinden sonra timed out hatası alıyorum.

TurkNet 'te direk port açamıyorsun. Sabit IP alman gerekiyor. çümkü gözüken ip senin gerçek ipin değil sabırım CGNAT tı sanırım adı onun ipsi gözüküyor. Port açmak istiyorsan sabit ip almalısın. yada hamachi gibi çözümler bulabilirsin.

1 Beğeni

Sabit IP hizmeti almadan port açamazsınız (açarsınız da internet servis sağlayıcı tarafından size yönlendirilme yapılmadığı için bir işe yaramaz). Modem arayüzündeki ip ile IPChicken sitesindeki ip adresinizi karşılaştırın fark edeceksiniz.

Ayrıca:

1 Beğeni

Bu problemi biliyordum zaten benim yaşadığım sıkıntı netspeed kullanan arkadaşıma ben bağlanamıyorum. Ama galiba tam tersi içinde aynı sıkıntı geçerli

Arkadasinin da cgnatta olmasi lazim bunun icin. Senin cgnatta olman bu durumu etkilemez. Ngrok kullanabilirsiniz tabi sadece tcp destekliyor, kimi oyunlarda nadiren calismayabilir. Bir de zerotier var sanal ag icin, daha etkili olabilir.

Arkadaşınız CGNAT’te olup olmadığına baksın. En kötü oyun portlarını inceleyin, TCP üzerinden ise ngrok kullanırsınız yoksa Zerotier/hamachi gibi sanal vlan uygulamalarına kalıyorsunuz. Netspeed yine sonradan kurulmuş ISS olduğu için %80 CGNAT içindedir.

Evet netspeed de cgnat kullanıyor. Diğer yöntemler ile devam edeceğiz. Oynadığımız oyunlar ne yazık ki v6 da desteklemiyor. Herkese teşekkür ederim

1 Beğeni