Arıza ve Özel destek için teşekkür

Öncelikle 4 gündür hız problemi yaşıyordum. OİM zaten bildiğiniz gibi işe yaramayan bir platform. 4 gündür hatta 5.gün dahi hala sorunu çözme aşamasının 3 de 1 lik kısmına gelemedik. Bu süreç zarfın da forum da bulunan bir çok yetkiliye özel den ALLAH rızası için yardım başlığın da mesaj attım. Dönen sadece @EFG hoca ve mod Baran oldu. Lakin 2 side sorunumu çözmekde bir çözüm üretemediler. Forumla baya alakalı @Oguzhan sorunun başından beri özelden mesajlaştık. Yaklaşık 200 satır falan mesaj oldu. Bu süre zarfında özel mesajımıza @hasanali arkadaşımız katıldı ve teknik bilgisi olsun, insanı yardımı olsun bir çok konuda yardımcı olarak ve bir kaç kişi iletişime geçerek benim hız sorunum orta dan kalktı. Daha sonrasın da modem arayüzüme erişerek gerekli crc hataları olsun, sinyal vb durumlar olsun kontrol ederek ve müdehale ederek sorunumu çözdü. Evet yanlıs duymadınız OİM ve Yetkili arkadaşların yapamadığını yaptı… Ben yaklaşık tam 2.5 yıla yakındır TurkNetliyim. Daha önceden yaşadığım sorunları müdavimler bilir. Ben bu süre zarfında da forumu takip de olan birisiyim… @hasanali ne bir yetkili gördüm nede bilgisi olan ve sorunu şak diye anlayan birisi. 28 yaşında biri olarak bu arkadaş forumda bence yetkili olmayı hatta TurkNet Online İşlem Merkezi de ki teknik ekip de görmeyi çok isterim. Yıllanmış bir müşteri olarak ve geniş bilgili biri olarak ben bu öneri de bulunabilirim. 2.5 Yıldır onca kayıt açtım, sorunum oldu şak diye böyle olayı anlayıp elinden gelen yapan sadece 2 insan gördüm. Birisi OİM de bulunan İzzettin bey ve diğeri ise @hasanali arkadaşımızdır. Diğer yönetici arkadaşlar alınır mı bilmem. Alınan alınsın, çoçuk değiliz hiç birimiz ama alışmışlar hazır mesajlara. Detaylı açıklama yapıyorsun, farzı misal ‘‘İç tesisatı kontrol ettirdim’’ diyorum. Bana onu at bunu at en sonunda bilemiyor. Sonra diyor ki ‘‘İç tesisat da olabilir’’ buda şunu açklıyor bilgi eksikliği ve çözüm üretememe… Fakat @hasanali arkadaşımız bugune kadar gördüğüm en başarılı arkadaş idi… Gelelim şimdi sonuca… Şuan sorun orta dan kalktı ama 100 mbps hızlarda malasef 24 saat de 245 bine yakın crc alıyorum. Onda da snr oranını 6 ya düşürerek az da olsa çözüm ürettik. Gerisini TurkNet TurkNet Online İşlem Merkezi le belki anca çözeriz. Şimdiden emek verip okuyan herkese teşekkür ederim.

4 Beğeni

Sorununuzun çözülmesine sevindim. @Oguzhan arkadaşımızın da aynı sorunu vardı yine beraber çözdük. Dediğin gibi bi mod olsak yetki ekranımız olsa iyi olurdu. @MehdiUygun arkadaşımız çok uğraştı sonunda kaldırdık. Yetkili insanların bu işi sevecek ve hakkıyla yapacak insanlara şans vermesini istiyorum.

2 Beğeni

Keenetic kullanıyorsanız beta 2 sürümüne geçip snr ayarını 0 olarak ayarlayıp denerseniz sevinirim.

3 de crc çok fazla. 0 yaparsam siz tahmin edin sonucu :frowning:

Hocam 0 snr ile bağlantı kurmuyorsunuz. 100 mbit olarak bağlantı kurup alabileceğiniz maksimum snr değerini alıyorsunuz. Siz beta 2 sürümüne geçip deneyimleyin.


sonuç böyle ?

Şuan ki durum

Önceki durum ile fark var mı?

Evet önceden 2 veya 3 e aldığım da 10 dk da 1800 crc üretiyordu. Şuan anlık olarak durum bu. Bana çok iyi gibi geldi…

1 Beğeni

Yazılımın farkı… 1 saat 40 dkda 90 GB indirme mi yaptınız yoksa tüm gün için mi o değer? O kadar indirmeyi bu hat değerleri ile yapıp crc 2780 kaldıysa modeme helal olsun. Bu ayarları aynen kullanın derim.

Gn içidir o ya :smiley: Warzone indirmiştim :smiley: Evet gece sıkıntı yok ama gündüz sanırım sorun yaratacak…

1 Beğeni

Bir nebzede olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. İyi kullanımlar dilerim.

Eyvallah sağolun. Akşam saatleri pek olmuyorda. Gündüz yerlerde 1 saat de 100k derece çok fazla. Yinede işe yaradı