Arctatel ont gpon nasıldır?

Arcatel ont GPON kullanan var mı? Türk Telekom fiber altyapısında FTTH? Memnun musunuz nasıl? Hız kaybı var mı ping dalgalanıyor mu? Bufferbloat var mı? Kesinti mevcut mu? Var ise arcatel ont GPON hangi modeli?

Alcatel nokianın gponu yanılmıyorsam. Nokiada adını bufferblot düşmanı olarak duyurmuş gpondur. Onun haricinde ne ilginçtir ki internet hızı 93mbye sabitleniyor onlarda

Türktelekom ekibi eve gelince router ont verirken. Hız limiti kaldırılmasını talebinde bulunsam olmazmıdır?

Deneyebilirsin

Bu bilgi eski, uzun süredir o şekilde değil.

1 Beğeni

Ekibin yapabileceği bir şey yok çünkü hızı limitleyen şey sizin hesabınızın tanımlı olduğu uzak sistem (OLT), evdeki cihaz (ONT) değil . Bunu talep edebilirsiniz ancak sonuç hiç bir şekilde değişmez.

Komşularınızda Alcatel/Nokia marka ONT varsa size de aynı marka verilecek, bu konuda da yapılacak bir şey yok.

1 Beğeni

:frowning: Peki 100mbps alsam 95-97 takınır değil mi? 200Mbps veya 1000Mbps Alırsam? Sorun olur mu yani hız limiti kaldırılır mı?.

Vestel modem verecekler muhtemelen portları 100 mbps olduğu için sıkıntılı biraz wifide 100 ün üstüne çıkarsınız diye düşünüyorum. Kendi modeminiz güçlü ise onu da takabilirsiniz

Umarım vestel verilmez. Verilirse farklı cihaz temini istiycem kabul etmezlerse cihazı istemiyorum derim zorlarlarsa atar kenara router alırım 1G Portlu :slight_smile:
Emanet router olcak sonuçta at dolaba gitsin xD !

Biz daha gelişir ax li modem vermeye başlar diye beklerken vestel modeme geçip portları 100 mbps olması çok manidar olmuş.

Paket için uygun ama ne kadar kâr ediyorlar anlamıyorum onu. Modem günde 1-2 kere kendini kapatıp açıyor zorlanmaya gelmiyor değişim istedim diğer vestelde aynı sorunu veriyor :joy: modeme güncelleme bile yollamıyorlar o kadar umursuz ki vestel firması. Güncelleme gelse bişeye benzicek ama işte. Çekim gücü çok iyi ve QOS yaptırıyor o yönden + sı var bende ama durduk yere kapanması sıkıntı