Arayüze Erişemiyorum

Zyxel vmg3625-t50b modemimde uzaktan erişim için bir kaç ayarlama yapıyordum sanırım yanlış birşeye bastım şimdi hiç bir şekilde arayüze giriş yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba @TahaOzkan arayüz ekranımı gelmiyor yoksa şifreyi doğru girdiğiniz halde yanlış mı diyor?

Muhtemelen WAN için 80 portunu erişime kapamaya çalışırken LAN/WLAN için kapadınız. Haliyle modemin kontrol paneline ulaşamıyorsunuz.

Telnet/SSH erişimi aktif ise terminal üzerinden açılabilir fakat modemi sıfırlayarak problemi daha hızlı çözebilirsiniz :slight_smile:

Evet dediğiniz gibi oldu galiba modeme reset atmadan nasıl halledebilirim çünkü bayadir kullandığım bir ayar var onu şu an hatırlamıyorum reset de atmak istemiyorum.

Direk arayüze erişemiyorum bağlantı sıfırlandı veya bu bağlantı geçersiz diyor öyle kalıyor.

Eğer hala modeme ssh erişiminiz devam ediyor ise;

ZySh üzerinden ip http secure-server ile web sunucuyu aktive edip panelden yeniden gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Detaylı anlatım için bu linki takip edebilirsiniz.

Ertesinde modem config dosyanızın da yedeğini alabilir, bir sonraki resetleme işlemi sonrasında mevcut config’inizi tekrar modem’e yükleyebilirsiniz.

Terminale girdim 115200 seçeneğini de seçtim ama şu an terminale yazı yazamıyorum modem arayüz kullanıcı adı ve şifreyi yazmam gerek ama yazı yazılmıyor.

Siz Putty indirip 192.168.1.1 (modem IP adresi ne ise) adresine 22 numaralı port üzerinden erişim sağlayacaksınız, diğeri serial port üzerinden bağlanmak için gerekli ayarlar.

Walkthrough steps for SSH-terminal: başlığını takip ediniz.