Aranızda hiç TurkNet Destek'e yazıp modem değişikliği yapmış olan var mı?

Merhaba, ben FTTH kullanıcısıyım, evimde 113 mbit download 10 mbit upload alıyorum.
Modemim bana TurkNet Mülkiyetli bir şekilde verildi. ZTE H298A V9 adlı modemi kullanıyorum.
Ancak bu modemin root sorunu olduğunu bilirsiniz. Modemin tüm özelliklerine erişemiyoruz.
Mevcut yazılım sürümü ise “H298A V9 V9.0.0P3_TTN_210811” olduğundan ancak ubuntu üzerinden dinleme yaparak yani wireshark kullanarak root yetkisini elde edebiliyoruz.
Benim bununla uğraşacak vaktim yok, bu yüzden TurkNet’e destek kaydı açıp modem değişikliği istemeye karar verdim.

Aranızda hiç TurkNet Destek’e yazıp modem değişikliği yapmış olan var mı?

Şu an kullanmakta olduğum modemin çekim gücünden ve bağlantı kalitesinden memnunuz fakat yeni isteyeceğim modem şu ankinden daha kötü olursa yani bağlantı kalitem kötüleşirse boşu boşuna sırf “ek özellik” kullanayım diye değiştirmiş olacağım.

O yüzden önce bir sorayım, danışayım dedim. Eğer böyle bir değişiklik talebinde bulunursam bana yeni verecekleri modem hangisi olur? Bu değişiklik iyi mi olur kötü mü olur?

Yine de en düzgünü ZTE. TPlink’in WiFisi çok kötü ve root yok. Vestel denk gelir inşallah :smiley:

1 Beğeni

TT’de Tilgin vermişlerdi, memnun olmadığım için ZTE ile özellikle değişiklik istemiştim. Değiştirilen ZTE’de de config util ile root yetkisini açabilmiştim. Şu an TP-Link Archer C5 verdiler ama memnun kalmadığım için eski Asus DSL-AC56U cihazımı kullanıyorum.

1 Beğeni

TurkNet her sorunu genellikle modeme atıyo modem konusunda pek iyi bir bilgileri olduğunu düşünmüyorum şahsen

1 Beğeni

Merhaba,

Fiber için verilen modemlerden TP link ve Vestelde sorunlar var. Zte şuan için aralarında iyi olandır. Başka router alıp değiştire bilirisiniz. Değişim konusunda yardımcı olabilirim.

Destek kayıt üzerindem router değişimi isteye bilirisiniz.

1 Beğeni

Ben de Asus modemimi kullanıyorum, en mantıklısı da bu şekilde kullanmak gibi görünüyor. WiFi 6 cihazlar bir kaç sonra çıktığında kim bilir nasıl bir farkla verirler.

1 Beğeni

En ucuzundan huawei ax3 dual core(2 çekirdekli) alabilirsiniz fiyatı çok uygun…

quad core(4 çekirdekli) olanı alabilirseniz alın daha güçlü işlemci mevcut ve daha fazla özellikleri var :slight_smile:
@kirachandes belirtmek gerekirse size vereceği modemlerden katlarca güçlü ve hızlı router bunlar özellikle ax3 quad core

3 Beğeni

Ben modeme ek güçlendirici olarak kullanıcağım

PPOE bağlantısı yapabiliyor mu bunlar? Vlan tanımı var mı?

2 Beğeni

Merhaba,
Routerlerin çoğu pppoe özelliği taşıyor, sadece rj11 girişi yoktur.

1 Beğeni

Yanılıyorsunuz. Bu cihazda xxxxx@TurkNet diye kullanıcı girebileceğiniz bir yer ve atyıroum Vlan 318 diye seçim yapabileceğiniz bir yer yoktur. Varsa biri gösterirse bu cihazdan alalım. Bu sadece wifi6 destekli bir AP. Yani mutlaka önünde bir modem olmalı diye düşünüyorum. Tıpkı xioami 4A giga gibi. He xwrt vs yükleyip yapılabilir ama oda stabil olmuyor. Fabrika yazılımında olduğunu sanmıyorum.

TP link AX10 router kullanıyorum, wifi 6 özelliği olmasına rağmen dediğiniz özellikler mevcuttur. Söylediğiniz cihazlara baktıktan sonra size geri dönüş yapacağım.

Bu video izlemiştim var olduğunu biliyorum ama arkadaş tam emin olmuyor.

4 Beğeni

Yaptıktan sonra çokta önemli değil

fiberde mi kullanıyorsunuz? acil geri dönüş yaparsanız sevinirim

Kullanım kılavuzunda olmayan şeyi nasıl tarif etmişler?

3.Enter your broadband account and password. Bu konu başlığına göre var görünüyor. Tam model nedir ne değildir hemen araştırıp bakacvağım. Yoksa çok ucuza süper bir cihaz.

1 Beğeni

Evet fiberde kullanıyorum. Zamanında FTTH bağlantım yokken VDSL için almıştım, alırken de ileriye dönük bir cihaz bakınıyordum. Cihazın arkasındaki ewan portuna ont’den gelen kabloyu taktım ve pppoe kurulumu yaptım.

2 Beğeni

Valla harika iyiki cevap vermişsiniz. Şimdi gidip 1 tane alacağım. Fiyat çok çok mantıklı. HEm Wifi6 hem router. 437 TL ye var piyasada. Bu fiyata ADSL modem yok artık :slight_smile:

1 Beğeni