Aradaki fark

Merhaba, destek kaydında bir çoğumuz sorduğumuz soruya tam anlamıyla istediğimiz cevabı alamıyoruz ancak forumda bunun aksini çıkaracak bir çok yetkili kişi bulunuyor. Destek kaydı ile forumun farkı nedir? Niye destek kaydında cevap verilirken özen gösterilmiyor.

Destek kaydına gelen cevap:
image

@EFG farkı ile aklımda herhangi bir soru işareti kalmıyor.

1 Beğeni

beta kullanıcılarına özel. ALIM KAPANDI

1 Beğeni

Destek kaydına doğru cevap verilmiş. Şuan ipv6 verilmiyor.

Burada anlatmak istediğim konu sadece IPv6 ile ilgili değildir. Destek kaydına verilen cevabın doğru/yanlış olduğunu tartışmıyorum. Aradaki farkı kısaca açıklamak isterim.

Destek kaydında IPv6 hizmetinin olmadığını belirtiyor ancak forumdan aldığım cevapta ise ileride (BTK onaylar ise) bu hizmete sahip olabileceğim belirtiliyor.

Eğer destek kaydıyla cevabımı aldım diye forumda konu veya özel mesaj yolu ile bu durumu sormasaydım TurkNet’te hiç IPv6 hizmetinin olmayacağını düşünüp farklı bir servis sağlayıcıya geçebilirdim.

Umarım durumu daha iyi anlatabilmişimdir.

1 Beğeni

Şu an bireysel IPv6 sunan bir operatör yok yani, “Turknette IPv6 yok” diye olan bir operatöre geçmeniz doğru olmaz. Sizin asıl demek istediğiniz: Forum da IPv6 hakkın da yorumlayan çalışanlar ile OİM’de ki çalışanın farkını yani, OİM’in çalışanı daha düz bir bilgi paylaşmasını kast etmişsiniz

Form çalışanı size ipv6 veriyoruz deseydi eğer dedikleriniz doğru olurdu.

Ama bakın ne zaman onay verileceği belli değil. Size doğru ve yerinde bir cevap verilmiş. Kesinlikle size katılmıyorum.

1 Beğeni

Resimlerde gösterdiğim örnek IPv6 üzerinden olduğu için direkt konuya IPv6 sorunu gibi yaklaşmanız asıl konudan bizi uzaklaştırmaktadır. Birçok durum hakkında geçiştirici mesaj verilen destek kayıtları forumda da bulunuyor. Bu durumla sadece ben karşılaşmıyorum ve diğer destek kayıtlarımda da bu durumla karşılaştım.

Ayrıca madem konu IPv6’ya doğru kayıyor. Bu konuda da bir BTK yazısı paylaşmak isterim. Ek olarak IPv6’nın yıl sonuna kadar veya önümüzdeki yıl tüm servis sağlayıcılarında aktif olacaktır diye düşünüyorum.

IPV6’ya geçiş için şimdiye kadar yapılan çalışmaların artırılarak, daha fazla zaman ve kaynakla geçiş sürecinde önemli adımlar atılmalıdır. Bu kapsamda Kurum olarak hazırladığımız geçiş takvimini internet servis sağlayıcı’lere bildirdik. Bu takvime uyulması IPv6 geçiş çalışmaları için büyük önem arz etmektedir.

Kaynak: IPv6’nın Geleceği BTK’da Konuşuldu - Haberler - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu