Apartmana Gigafiber istiyoruz

Merhabalar.
Yaklaşık 2 yıllık TurkNet VAE müşterisiyim. Çeşitli eş dost akrabayı da tavsiye ile müşteri yaptım. Lakin TurkNet bu kadar hızlı genişleyen bir firma olmasına rağmen maalesef ki sadık müşterilerine gerekli özeni ve değeri göstermiyor. Nedenini kısaca yazayım.
Dediğim gibi 2 yıl oldu müşteriyim. Hatta daha fazla zaman oldu. İlk kapıma geldiklerinde elime bir broşür verildi. Tebrikler YAPA altyapısı mahallenizde denildi. O dönemde kabul etmedim çünkü türktekom aboneliğim vardı. İptal işlemleri için fark ücretini onlar karşılayacaklarını söylediler kabul etmedim. Neyse gelelim konuya. 3 ay aradan sonra kabul ettim ve geçiş istedim. Yapa olsun dedim. Ne yazık ki yok denildi. İyi de 3 ay önce kapıma broşür kondu dedim. Efendim maalesef sizde yok dendi. Broşür de mahalle adım yazıyor dedim. Yanlışlık var dediler. İyi de internet sitenizde de yazıyor dedim. Sordular soruşturdular, portlar dolmuş dediler. O dönemin parası ile sizi 10 lira fark ile VAE hizmetine alalım port boşalırsa geçiş yaparız efendim dediler. Biraz hır gür yaparak kabul ettim. Dediğim gibi 2 yılı geçti defalarca sordum YAPA asla bana verilmedi. Gerekçe sağlıklı olmaz sizin için dendi. Nedense 1 sokak yanda sağlıklı ama bende sağlıksız. Neyse çok şey yapmadım. Sonra gigafiber olayını duydum Beşiktaş yazıyor sadece. Aradım dediler efendim Beşiktaş pilot bölge sizin orası Zeytinburnu gelince haber ederiz. Yine eyvallah dedim. 2 gün önce 2 yan sokakta ki komşuma gittim. Kapı girişinde mini siyah bir kutu var, üzerinde TurkNet Gigafiber yazıyor. Hadi canım dedim. Eve gelince teknik destek kaydı açtım. Talepte bulundum. Eyvah eyvah. Sürekli aynı klişe laflar. Efendim sizin altyapınız uygun değil, belirli bölgelere hizmet veriyoruz. Belediyeden izin gerek gibi gibi sözler. Ya arkadaş çok bişey istemiyoruz kullanıcılar olarak. Zaten müşteriyiz, ilk biz deneyelim bu hizmetleri istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz. Bir deprem olsa yıkılacak virane evlere gigafiber çekilmiş. 5 daireli binalara keza öyle. İki sokak altta, iki sokak üstte fiber var. Üzey evet gibi bize gelmiyor. İşin garibi de şu. Evimin arkası Zeytinburnu türktekom santrali. Merkezi santral. Komik değil mi? Kablo çeksen 100 metre gitmez. Türk Telekom fiber müracaat ettim. Onlar da dediler ki ama zaten fiber mahalle dolabında var. Vdsl size en uygun. Nasıl yani diyerek apatmandan imza topladım. Fiber müracat ettim. 1 yıl önce ekip geldi. Dilekçeyi siz mi verdiniz dedi. Evet dedim. 2 yada 3 aya fiber gelir dendi. 12 ay oldu. Yani anlatmaya çalıştığım. Türk Telekom apatman TurkNet diye fiber getirmiyor. TurkNet zaten bunlar müşteri boş ver diye getirmiyor. Ben de burda bir umut diye boş boş yazıyorum. Olmayacak duaya amin demek gibi. Arkadaş reklamın iyisi kötüsü olmaz. İlk müşterin memnun olacak ki seni cümle aleme tavsiye etsin. Gidip başkasına yapıp müşterine yapmazsan bu sana eksi reklam olur. Müşteriyi küstürürsün. Yani demem o ki yeter da, getirin şu fiberi kapıya. İstanbul / Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ 1 Sokak…
Vallahi bunalttınız.
Ne telekom ilgileniyor ne siz.

.3 kere yazmama rağmen site için tenezzül edip aramadılar bile. Allah kolaylık versin size :pray:

3 Beğeni

Ne yazık ki internet ucuz, zor zamanlar diye TurkNet kullanmaya mecbur devam ediyorum. Yoksa apatman yöneticisiyim tüm apartmanı TurkNet den çıkartılır başka bir firmaya geçiş için ikna ederim ama insanlara da yazık. Yönetici olarak apatmanın genel iyiliği için çalışmaya çalışıyorum. Ne yazık ki firmalar bu konuya pek özen göstermiyor. Düşün türktekom bile dilekçe vermemize ramazan umursamadı. İnsan diyor ki ah be Elen Musk yap şu uydu internetini, ucuzlat görsün şu yerleşik firmalar gününü. Batıyorlar mı batsınlar. O gün ben de onları müşteri olarak peşimde gezdireyim istiyorum. Çünkü hak ediyorlar.

Sen galiba kolay sanıyorsun gigafiber işlerini ? :smiley:

2 Beğeni

Dediğin gibi olsaydı aralarında moderatör olanlara çoktan gigafiber(bazı belli kişilere gönderme) yapılırdı :smiley: Yıllardır(2 yıl gibi kısa olanlar değil) müşteri olupta gigafibere kavuşmamış kişiler kesinlikle vardır…

1 Beğeni

Arkadaşlar yazdığımın nesini anlamadınız çözemedim. 2 sokak diyorum. Kıtalar arası kablo çekin demiyorum. Bunun abartılacak nesi var. Sen kolay sanıyorsun falan gibi 18-25 yaş gurubu konuşma üslubu. Yukarıda açıkça anlattım durumu. İstediğimiz şey açık. Aynı mahallede de senin binada olmayıp komşunun binasında gigafiber olmasının mantığı nedir. Ona varsa bize niye yok soru açık net. Burada olan modaretör de yoksa bu sorun onun sorunu. Moderatör diye alt yapısı yoksa firma ne yapsın. Önce yazdığımı düzgün okuyup anlayın. Sonra eleştiri yaparsınız.

Dostum 2-3 sokak için yıllardır bekleyen var forumda. Altyapı işleri biraz garip ilerliyor onu belirtmek istemişler.

4 Beğeni

@EFG bunu sen çözersin

Çözemez (20 karakter)

Bende aynı durumdayım, 2 sokak öteme bu sene gigafiber gelecek. Çevrem gigafiber dolu ama bende yok.

Çevrem gigafiber dediğim yerlerin hepsi bahçelievler sınırında ben Bağcılar sınırı içersinde kalıyorum. 2 sokak arkam bahçelievler işte.

+++

Bağcılar a gigafiber gelememesinin sebebi de belediye… Belediye izin vermeden TurkNet 1m Kablo bile çekemez, bende olduğu gibi.

1 Beğeni

Merhaba,
İlk mesajınızda belirtmiş olduğunuz adresi ilgili birime GİGAFİBER talebi olarak iletiyorum. Yakınlarınızda GİGAFİBER altyapısı mevcut ise size gelmesi de çok uzun sürmez diye düşünüyorum. Adresiniz planlara eklenirse altyapı sürecinde TurkNet’ in uyması gereken prosedürler mevcut belediyeden alınacak izinler vb. bu süreçte bir sorun çıkmaz ise size de bu altyapı ulaştırılacaktır. Bilgilendirme amaçlı bir şey belirtmek istiyorum moderatör ekibi olarak bir ayrıcalığımız bulunmuyor biz de TurkNet müşterisiyiz planlara kendi adresimizi ekletme gibi bir durum söz konusu değil.

1 Beğeni

Güzel cevabınız için teşekkür ederim. Saygılar sunuyorum. İnşallah hayırlısı diyelim.

1 Beğeni

Rica ederim, umarım en kısa sürede GİGAFİBER hizmeti size de ulaştırılır :pray:t2:

1 Beğeni

Merhaba @Ataman_Adakutay, bana özel mesaj üzerinden bu durumu detaylıca anlatıp iletişime geçer misiniz? Size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isterim.

1 Beğeni

Heryerden dilendik elimize bişey geçmedi belki burdan duyar sesimizi Cem bey, GİGAFİBER İSTİYORUM… Kaç yıldır üyenizim 2 aboneligim var yaklasik 4 senedir ve bir fatura aksamadi otomatikteler arkadasini getirden size cok musteri kazandirdim coguda gigafiber aboneniz oldular… Hani bana GİGAFİBER sesimi duyun artik lütfen…

2 Beğeni

benimde 3 sokak üstümde var 2 senedir bekliyorum çok umutlanmayın TurkNet bu güven olmaz…

Kaç yıldır aboneyim, zaten biz müşteriydik ilk deneyelim, 5 daireli apartmanlara-heba olmuş apartmanlara geliyor bize gelmiyor tarzı küçümseyici ve kibirli cümleler kurmaya devam ettiğiniz sürece umarım bu hizmet size hiç ulaşmaz. Yeni moda bu heralde ülkede insanlar bu tarz üsluplarla sorunlarını çözmeye çalışıyor ve sonra vefalı olduklarını dile getiriyor. Trajikomik

1 Beğeni

Şu millet gigafiber için 40 takla atmaya çalışıyor. Evet çok iyi bir hizmet, bende gelse diye bekliyorum.

Siz köleniz olurum deseniz de hiçbir etkisi olmaz. TurkNet’in buna ayırdığı bir bütçe, planlama ve iş yükü var.

Dilenmeniz, tüm mahalleyi aboneniz yapacağım, elime kazma kürek alıp bende kazacağım diyerek sadece kendinizi küçük düşürüyorsunuz. Biraz gururlu olmakta fayda var. Aksi durumda hayat herşeye gebe olduğu için yarın birgün çok daha küçük durumlara farkına bile varmadan düşebilirsiniz.

2 Beğeni

Kusura bakma da dostum, bu koskoca yazıdan anlaya anlaya bunu mu anladın? Gerçekten Mevlana Celaleddin-i Rûmî ne güzel söylemiş “Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır .”
Burada kişi yada bir zümre itham etme derdim olmadı. En basit bir örnek vereyim inşallah anlarsın. Daha 2 ay olmadı yan binam eski olduğu için yıkıldı yenisi yapılacak. Şimdi diyelim ki burada fiber vardı. Ona harcanan emeğe, yapılan masrafa, zamana yazık değil mi? Ben diyorum ki önceliği daha yeni binalara verirlerse daha verimli olur. Tabii ki her insanın hakkı en iyisini güzelini almak. Ama 5 ay, 3ay, yada 1 sene sonra yıkılıp yeniden yapılacak binaya bu sistemi kurmak para, zaman, emek kaybı. Inşallah açıklayıcı olmuştur senin için…
Ayrıca deprem gerçeği denen bir olgu var. Keşke gönül ister ki herkes evini yıkıp yenisini yaptıracak ekonomik güçte olsa da yeni ve sağlam binalarda yaşasalar.

3 Beğeni

Bunu kibirli bir dille anlatmak var normal bir şekilde anlatmak var. Çok fazla tartışmaya girmek istemiyorum böyle bir forumda. Yazdıklarınızı tekrar okumanız faydalı olacaktır

@Ataman_Adakutay, size güzel haberi özel mesaj üzerinden vermiştim. Buradan da verelim ki forum kullanıcılarımızın bilgisi olsun istiyorum.

Ay sonunda hizmetimizi kullanabilmeniz için planlarımızı yaptık. Tüm süreci buradan takip edelim. Günün sonunda yüksek hızlarınızı alırız :rocket:

1 Beğeni