Apartmana Fiber Kablo Çektirme Başvurusu

Apartmanıma kadar şu an kullandığım operatörün fiber altyapısı geliyor fakat apartmanımda hala bakır kablo var ve en fazla 100 mb/s hızı destekliyor. TurkNet’in kendi fiber altyapısı bulunduğum bölgede var mı bilmiyorum. Şu an kullandığım internet firması apartmanınız için fiber başvurusu yapamazsınız, fiber altyapı yapılırken eğer uygun olsaydı zaten ilk başta apartmanınıza da fiber kablo çekerdik dediler. Uygunluk derken ne demek istendi anlamadım sonuçta bir kablo. TurkNet’e daireme kadar fiber kablo çektirmek için nasıl başvurabilirim ve eğer çektirebilirsem fiyatı ne olur ?

Merhaba TurkNet in gigafiber altyapısı superonline ın kendi fiber altyapısı yoksa telekom fiber altyapısında en fazla 100 mbps hız sağlıyor malesef.

Şu an KabloNet kullanıyorum. Apartmanımda SuperOnline kutusu, kullanan daireler olduğu için mevcut. Ama dediğim gibi apartmana kadar fiber, apartmanda bakır kablolar var. SuperOnline sitesinden kontrol ettiğimde bölgemde “Turkcell SuperOnline Fiber İnternet var.” gözüküyor. Apartmanımdaki SuperOnline kutusundan daireme fiber kablo çektirebilir miyim ? Çektirebilirsem bunun için TurkNet’e nasıl başvurabilirim ?

Bildiğim kadarıyla Sol üzerinden TurkNet hizmet vermiyor, telekom üzerinden veriyor dolayısıyla, superonline ile devam edip o taraftan talep geçmeniz lazım. Eve kadar fiber kablosu gelmesi yetmiyor, binadaki altyapının buna göre de dönüşmesi lazım diye biliyorum.

Fiber daireye kadar değil apartmana kadar geliyor. Apartman komple bakır kablo ve sadece kablonet ve superonline kutuları var. TurkTelekom kutusu yok. Şu an kablonet kullanıcısıyım ve onlara apartmana fiber çektirmek istediğimi söylediğimde böyle bir talep alamıyoruz dediler.

Senin durum gene iyiymiş. Babamların aptartmanda Türk Telekom fiber hariç her zamazingo var. Adamlar inatla çekmek istemiyor. 120 hanelik siteye gerek duymuyorlar. Süperonlineye başvuru yapmadığımız halde adamlar kapıyı, betonu mermeri falan kırıp kutu döşediler. Türk Telekoma sorsan apartmanda 8 mbit internet var abi. Neyseki tesadüf eseri ist. apartmanda TurkNet var ama gene türk telekom fiber yok.