Anormal Upload

image
Merhaba bu ayki 4 günlük olan süreçte yapılan Upload aşırı fazla geldi nereye upload yapıldığını tespit edebilir miyim bir şekilde ? çünkü geçen ay 161GB Upload yapmışım bu ayı yarılamadan geçen ayın yarısına ulaştım çünkü.

Eğer evden biri yapmıyor ise veya cihazlar da yedekleme servisleri açık değil ise enteresan şeyler dönüyor demek. Virüs, trojen gibi etmenleri göz önünde bulundurun mutlaka verilerinizi alıyor olabilirler.

Tabi hemen korkmayın bu yüklemeyi cihazlar bulut servisine de yapıyor olabilir. Evde uzaktan bağlanılan kamera, FTP sunucu gibi şeyler kullanıyor musunuz?

Değerler ay sonu bitmeden sapıtmış bir şekilde görüntülenebiliyor bazen. Geçen Ocak ayında birçok kişi terabaytlık downloadlar görmüştü misalen ama aslında böyle bir trafik yoktu. Bonus hata da benden gelsin geçen gün kontrol ettiğimde daha girmediğimiz Ağustos ayı için OİM 560gb download biçmiş bana :smiley:

Kamera veya FTP sunucusu kullanmıyorum.

Uploadı kullanıyorsunuz. Boş veri değildir o. Ya yayın açtınız ya youtube yada başka bir yere video attınız. Yada görüntülü konuşma, Ses dosyası gönderme gibi durumlar yaptınız.
Siz yapmadıysanız da ağınıza bağlı olan biri yapmış o belli.
Şimdi şöyle bir şey var benim kardeşim sürekli whatsapp da ses atıyor görüntülü sesli konferans yapıyor ama sizin değerlerinizin yarısı bile olmuyor. Buda demektir ki yukarıda saydığım nedenlerden bir veya birkaçı mevcut.
Unutmadan şunu da söyleyeyiim megaupload yandexdisk google drive gibi uygulamalar yüklü olabilir.
Eğer Windows 8 veya üzeri bir sürüm kullanıyorsanız windows ile ilgili de olabilir bunun içinde size yardımcı olurum isterseniz.
Bende bilgi çok kullanmakta serbestsiniz =)

Hocam o zaman normal değil kullanım.

İnternete yüksek boyutlu dosya yüklemeleri yapmıyorsanız normal değil. Evde 4 kişi google fotoğraflar kullanıyor. Benim telefonum günlük whatsapp yedeği yapıyor. Zaman zaman torrent uploadı yapıyorum ona rağmen maks 60gb gördüm. Torrent vs kullanıyorsanız arkada açık kalıp uploadı sömürüyor olabilir. Tespit etmek için GlassWire gibi uygulamalar ile bilgisayarınızdaki ağ trafiğini izleyebilirsiniz. edit: 200gb upload görmüşüm bir ay özür dilerim torrent açık kalmış sanırım bende de :smiley:

Torent programları kurulu ise… siz nasıl indiryorsanız. Pc açıkoldu sürece sizdende torent siteleri o programları dağıtıyor olabilir mi? Kişisel pc leri torent bağlantı kaynağı olarak kullanıyorlar mı…