Anlık Ping Sorunu

Arkadaşlar Merhaba,

100 Mbps Download / 8 mbps Uploda hızı olan turk telekom altyapısına ait fiber internet kullanıcısıyım Archer C5v iss’nin modemini kullanıyorum. Odamda internet kablosu çekemediğim için MR20 Mercury Menzil arttırıcı ile 5 Ghz interneti alıp masaüstü bilgisayarıma interneti aktarıyorum. Normal test ettiğimde ve indirme yaparken hızda her hangi bir düşme yada başka bir durum yok ama iş oyun oynamaya geldiğinde fps oyunu olan mw2’de sürekli ping sorunu yaşıyorum anlık 300 - 999 oluyor ve tekrar düşüyor bunu sürekli tekrarlıyor evde sadece modeme ailemden 2 kişi telefon ile 2.5 ghz bandından bağlı yani en ana kullanıcı ben olmama rağmen aşırı derecede problem yaşıyorum ve oyun oynayamıyorum. QOS ile interneti sınırladığımda bile ping değerlerim düşmüyor yada düşse bile az sonra tekrar bozuluyor yani 1 kere buffer testi yapıyorum A alıyorum peşine tekrar yapıyorum gene A alıyorum ama bu sefer oyunlarda geçikme yaşarsında ünlem oluyor bu sorun kesin çözmem için yeni modem mi almam gerekiyor yada başka bişey mi yapmam lazım konu hakkında desteğinizi rica ediyorum ( testler aşağıdaki gibidir. )

Ayar Yapılmamış

QOS Ayarsız

Ayar Yapılı ( Up : 5 Mbps / Dow : 70 Mbps ile sınırlı QOS ayarı yapılı )

Buda ayar yapılmamış hız testi

Merhaba, TP link çıkarıp MR20 ile test eder misin. Bildiğim kadarıyla C5V’nin sorun çıkardığı oluyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Şöyle bir sıkıntı var MR20’yi modem olarak bağladığımda elimde başka menzil genişletici ürün olmadığı için bilgisayarı internete bağlayamıyorum anca kablo ile deneyebilirim o da wifideki sorunu çözüp çözemediğimi kanıtlamaz. Başka bir şekilde test etme yolu var mı ona göre direk Keenetic Hopper modelini alıp modem olarak kullanabilirim.

Cihazı sadece test etmen amaçlı söyledim, Ana router olarak MR20 kullandığında buffer testi yapınca kaç çıkıyor.