Ankastreden çekilen cat6 kablo ve rj11 modem

Dostlar merhaba. 3.katta oturuyorum ve evime ana kapıda yer alan ankastreden cat6 kablo çektirdim aylar önce. Çeken elektrikçi arkadaş cat6 kablonun sadece mavi-beyaz, mavi kablolarını bağlamış. Modeme giren rj11 soketinde ise 4 pin var. Bu elektrikçi arkadaş cat6 kablonun mavi-beyaz, mavi kabloları ile telefon kablosunun yeşil ve kırmızı kablolarını bağlayıp bir ek oluşturdu ve oluşturulan ek modeme takılı. Bağlantıyı böyle sağlıyoruz. Fakat hızımda aşırı dalgalanma oluyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?

fotoğraf ile destekleyebilir misin hocam 4 pinli rj 11in orta ikisine gelen renkleri yapsa yeterli olur. eki kabloları birbirine bağlama usulü ile yaptıysa etki eder. Tavsiyem yak konnektör alıp ek yapman.

1 Beğeni

Merhaba, @Berkaybaz01 Cat 6 kablonun sadece iki telini kullancaksın ve iki girişli olan rj11 jackına bağlayacaksın, ankastreden sadece rj11 bağladığın iki rengi ankastre kablosuna bağlayacaksın ve ek olan kablo sorun yaratabilir.

hocam evdeki cat6 kablo böyle. Ucunda rj11 4 pinli soket var. Ben direkt ek olmadan kabloyu modeme rj11 ile bağlamak istiyorum. Dün 4 pinli rj 11 aldım mavi-beyaz, maviyi taktım ama 2 pin boş kaldı. İnternet gelmedi. Ben de eski haline döndürdüm.

TurkNet ekipleri de öyle dedi. Ankastrem eski bayağı. Fakat 35 mbps hız alıyorum sorun yok. Tek sorun aşırı derecede dalgalanma, hız düşüklüğü. Bugün dediğiniz gibi 2 pinli rj11 jak alıp mavi-beyaz kabloyu takıp deneyeceğim. Sırası önemli değildir umarım

1 Beğeni

Artı ve eksi diye birşey yok mavi ve beyaz takınca ankastreye de mavi beyaz takacaksın, istersen TT kablosuna telefon bocuğuyla(yak1) direk bağlarsın.

1 Beğeni

Hocam dediğiniz gibi yaptım. Dsl ve internet ışıkları yanıyor. Şimdilik sorunsuz çalışıyor. Umuyorum ki internet hızımda dalgalanmalar artık son bulur. Destek için herkese teşekkür ederim.

1 Beğeni