Ankastredeki port değişikliğinden hız düşer mi

arkadaşlar TurkNet abonesi değillim şuan bu adresimde kullandığım interneti kapatıp baştan bir abonelik yaptım farklı bir sağlayıcıya fakat 6 senedir kullandığım portum değişti yeni abonelikte daha önce 100 mbps internetim varken 93 94 mbps hız alıyordum snr değerim 20db civarında ve hattım çok stabildi yeni internetim bağlandı ilk başta 30 mbps hız alıyordum ve 65 milyon crc hatası görüğüm oldu daha sonra kendi kendine hızım 50 mbps ye çıktı en son müşteri temsilcisi port resetledi ve 70 mbpsye çıktı hızım fakat aynı kablo aynı modem ile 1 hafta öncesinde 94 mbps hız alıyorken 1 haftalık geçiş süreci sonunda 70 mbps ye düştüm bir müşteri temsilcisi genel arıza var demişti şuan çözülmüş gözüküyor yaşanan arızadan kaynaklı bir durum mu acaba ankastredeki portu değiştirsem çözülebilecek bir şey mi müşteri temsilcisi portu sadece altyapı sağlayıcı firma değiştirebiliyor biz müdahale edemeyiz ama kayıt açalım dedi bu süreci hızlandırmak için ben bir şey yapabilir miyim

Selamlar @aliko2x, kayıt oluşturduktan sonra sizin bireysel olarak bir şey yapmanız gerekmez. Portlar hızı doğrudan etkiler. Bunun sebebi bağlı olduğu santralin farklı olması olabilir. Genel arıza süreçlerinde ise hız kaybı ve performans sorunları yaşamanız olağan bir durumdur. Arızanın sonlanması halinde bağlantınız normalleşecektir.

1 Beğeni

o zaman port değişimini bekleyelim hocam çok teşekkür ederim

1 Beğeni