Ankastre reglet

Aboneliğimin ilk gününden ilk saatlerinden başlayan kopma sorunu 1 yıldır devam ediyor. Her çözümü denedim ama anlık kopmalar çözüm bulmadi. Turk Telekom da bu kopmaları görmüyor malesef. Sorun yok diyor. Çünkü bu kopma saniyelik oluyor. İnternet yavaşlıyor oyunlardan atiyor videolar takılıyor.

Benim aklıma gelen bu reglet yuvasında bir sorun var. Değişim yapmalarını istiyorum. Ama elektrikçi’ye yolluyorlar malum. Ankastre kutusu berbat bir halde. Tt nin kabloları bile paslanmış. Nasıl bir çözüm bulacağım. Temizlenip yeniden kabloları bağlamalarını istiyorum. Reglet değişimi istiyorum. Bir ucu nede olsa turk telekomun kablosu regleti bir defa kendileri değiştirmişti. Ama şimdi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun. Türk Telekom da taahhüt’ün bitmeden sorunsuz TurkNet li olmak istiyorum.

Son olarak hız paketimi bugün yine bahane ettiler. Paketini yükselt sorun kalmaz dediler. Paket kullanimlar veri akışların yüksek denildi. Ama dediğim gibi abonelik başladığın da bu surun ilk saatler de meydana gelmişti.

Cevap yazamıyorum kusura bakmayin gece 4 te yorumlara cevap yazabilirim

@frknl 5 6 yıl önceden sadece reglet değişimi yapıldı. Hiç bir daire de sorun yok. 1 yıldır D2 ye bağladık hattı. Sorun başladı. Belli zamanlar da bazen aşırı wifi ye ünlem işaretleri gelip interneti bozuyordu

@CKLasT kusura bakmayın eski konuya cevap veremiyorum. Forum kuralları 24 saat sonra mesaj atabilirsin diyor. Verdiğiniz çözümü Tam olarak anlamadım. Şuan D1 de internet aboneliği yok malesef. Ben kablonun uçlarını D1 e bağlasam da DSL sinyali gelmeyecek diye biliyorum.

Nakil yapsam oda ücretli ve internet kesintisi olacak.

@frknl ankastre dolabı bina yapıldığından beri mevcut. 5 6 yıl önce reglet değişimi oldu sadece. D1 de kullanırken hiç kopma sorunu yaşamiyorduk. Askere gittiğim için iptal ettik. Yeniden bağlayınca

D2 de olan amcamın üzerine yaptık. Ama aboneliğin ilk gününden kopmalar olmaya başladı. Hiç birşey çözüm olmadı bu duruma herşeyi yaptım. Modem, kablo değişimi, saha dolabından port değişimi, DNS değişimi, bağlanan cihazları kontrol ettim.

Adsl iken bina hızı 10 mbps di. 12 mbps paketi kullanıyorum diye 8 mbps e sabitliyelim düzelir denildi. O da olmadı. Santral uzak ondan denildi.

Bina şuan vdsl oldu. 69 mbps bina hızı ben yine 12 mbps teyim. Sorun çözülmedi.

1 Beğeni

D2 deki takılı olan kısa kabloda internetin var. D1 giden uzun kabloya bağla D1 de internet gitmiş olur. D2 de internet kesilmiş olur. D1 giden kabloda sorun çıkarıyor mu diye bakacaktsın.

@frknl çözüm olsa çağırayım tabi ama türk telekom sorun yok diyor. Çağırsam boş yere para vericem. Zaten ekonomik durumlar kötü. TurkNet e geçip D1 e ücretsiz nakil yapicam.

@CKLasT abi özür dilerim ama yine anlamadım vallahi. Şöyle diyim ben

Şuan internet bağlantım reglet 2 ye bağlı.

Reglet 1 e de Türk telekom kablo parçası taktı ve gitti. Yani reglet 1 de internet bağlantısı yok.

Ben şimdi modemdeki DSL kablosunu koparıp reglet 1 de bulunan yere mi bağlicam doğru mu anladım. Bunu yapınca internet bağlantım gelmez ama çünkü Reglet 1 de abonelik yok.

@frknl dsl gitmiyor abi. Sadece wi-fi ye ünlem geliyor. Fotoğraf atayim. Her gün böyle oluyor. Oyun oynamak zehir oluyor.


@frknl dediğim gibi bütün çözümleri denedim. Deneyecek birşey kalmadı. Paket hızını yükselt diyorlar şimdi de ne alaka ise. Adama diyorum. Yüksek kullanımla alakası yok bunun. Aboneliğin ilk saatlerinde bu kompalar görülmüştü

kablosuz klavye mouse kulaklıkğı devreden çıkarınca da devam ediyor mu?

1 Beğeni

@ModeratriX sadece wi-fi ye 10 tane android bağlanıyor. Çok cihaz dan kaynaklı demeyin. Tekrar diyeyim. Aboneliğin ilk günü tek ben bağlı iken de böyle kopmalar yaşanıyordu

Başka kablolu yada kablosuz cihaz yok

O zaman o ankastrede ki bantlı uçları elektrikçiden alacağınız boncuk klemensler ile birleştirip orada ki paraziti tamamen giderin. Ankastrenin içinde herhangi bir elektrik kablosu veya transformatör gibi bir şey varsa kendi kablonuzu uzaklaştırın ondan. Anlık çok kısa kesintiler oluyor olabilir. dsl ışığı sönmez ama ppp erişimini kaybediyor olabilirsiniz. Bu sepele internet yok uyarısı veriyor olabilir modem. Eğer ppp erişimi sıkıntısı da yoksa. Dhcp yi kapatıp tüm cihazlara mac adresleri üzerinden tek tek izin verip deneyin. dhcp arızalı olabilir.

Ankastre kutusu berbat bir halde bakımını nasıl yaptircam bilmiyorum. Müdürlüğe gidip söyleyeceğim ama elektrikçi’ye git diyecekler sanırım. Reglet değişimi ve kablo toparlanması isticem. İnternet sorunlu dicem anlaticam bakalim kabul edicekler mi

İçinde böyle paslı kablolar vardı.




Yapmanız gereken aslında basit. TT bununla ilgilenmeyecek boşuna gitmeyin isterseniz. Size elektrikçi çağırmanızı söyleyecekler. Ya TurkNet ten yerinde destek ekibi isteyeceksiniz onlar geldiğinde reglet i tamamen iptal ettirip dairenize giden kablo ile telekom kablosunu konnektör ile direkt bağlamalarını söyleyebilirsiniz. Zaten ekip geldiğinde ankastrede ve dairede ölçümler yapacaktır. Eğer sorun iç tesisat kaynaklı ise size 108 TL ücret yansıtırlar. Eğer sorun port veye telekom kaynaklı ise raport tutulur ücret yansıtılmaz.

@ModeratriX deneyeceğim bunu teşekkürler. Umarım işe yarar. Bu dediğiniz bağlamayı reglet yuvasından koparıp kendim bağlasam aynı şey olmazmı. Tel uçlarını bağlıyayım birbirine olur mu acaba

Evet aynı işlemi söyledim zaten.

1 Beğeni