Ankastre Kutusu Hatası

Merhaba 06.01.2022 tarihinde taşındıgim için TurkNet geçtim yaklaşık 20 gündür ankastre kutusundan bağlantı hatası alıyorum Telekom öyle diyormuş elektrikçi çağırdım çözüm gene olmadı nasıl bir yol izlemem lazım? 20 gündür kimse gelmedi

Destek kaydınız üzerinden sizinle paylaşılan bilginin ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz? Ne gibi bir hata alınıyormuş?


1 Beğeni

Destek sistemleri kötü deniyordu bu kadar beklemiyordum açıkçası

Bir apartman dairesinde misiniz? Eğer apartman dairesi ise binada internet hizmeti alan aboneler var mı? Ankastre kutusuna bina dışından bir telekom kablosu geliyor mu?

1 Beğeni

Evet apartmanda dairesinde oturuyorum alt komşun TurkNet müşterisi bunuda belirtim

Telekom kablosu geliyorum beyaz kutu var dış kapıda oraya bağlanıyor


Bu şekilde

Sorununuz büyük ihtimalle apartmana gelen kablonun hat sayısının yeterli olmaması nedeniyle olmuş olabilir. Eğer o kabloda apartmanda ki abonelere yetecek uç yoksa altyapı yok cevabı ile aynı anlama gelebilir. Ama TT kablosunda tüm abonelere yetecek damar varsa ankastre kutusunun düzenlemesi için Telekom ekiplerine rica ederek sorunu çözdürebilir veya işini severek yapan bir elektrikçi yardımı ile ankastreyi düzenletebilirsiniz.

2 Beğeni

Herkes için ayrı hat çekilmiş durumda ANKASTRE için elektrikçi çağırdım çözüm olmadı Türk Telekom gelse daha faydalı olabilir

1 Beğeni

Merhaba @EsquireTR, müşteri numaranızı benimle özel mesaj üzerinden paylaşırsanız size bu süreçte elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya ve destek vermeye çalışacağım. TurkNet çalışanıyım.

1 Beğeni

2515272 müşteri numaram çözüm bekliyorum

Ben konuyu uzman ekip arkadaşlarıma ilettim. Detaylı olarak süreci inceledikten sonra size geri dönüş yapacağız.

bence sorun ankastre kutusunda reglet eskik. Apartmanda 10 daire varsa ve 5 daire internet kullanıyorsa, ankastre kutusuna takılan reglet 5’li reglettir. Yeni reglet takılarak olayın çözüleceğini düşünüyorum ve çoğu elektrikçi uğraştırdığı (aslında zor bişey değil ama işte) için ben yapamam deyip işin içinden çıkıyor. Bizzat kendimden biliyorum, elektrikçiyi aradım ankastre kutusu çok eski değiştirelim dedim kaç daire var dedi, 8 daire var deyince ben yapamam dedi işin içinden çıktı kapattı telefonu :slight_smile:

1 Beğeni

Veya sizin dediğiniz gibi bir sorun olabiliyor. Ama Enes bey müdahil oldu konuya. Kendisi TurkNet çalışanı. Yardımcı olacaktır.

3 Beğeni

geçen gün mahallemizde ki altyapı yenilendi, telekomculara sordum ankastre değişimi kime ait diye size ait dedi. Yani apartmandakilerden biri internet bağlatmıştır; elektrikçide tek hat olduğu için 5’li tek reglet koymuştur. arkadaş 6.cı abone olduğu için yer yoktur. Bence sorun bundan ibaret.

1 Beğeni

Telekom a kalsa santral binasına kadar müşteri sorumluluğunda aslında söyle bir anlaşma yapılsa müşteri kablosundan sorumludur istediği işlemi yapabilir veya herhangi bu işten anlayan birine yaptırabilir ne güzel olurdu elimde merdiven saha dolabına kadar ne kadar ankastre direk varsa hepsini açar kablo uç veya kablo yenilemesi yapardım :smiley:

1 Beğeni

valla ben bunu yakında yapabilirim de komşulara güvenmiyorum sokağın üstünde ki. Çünkü 80 metrede 25 mbps kaybım var o 80 model dağıtım kutularının içinde ki karmaşıklık yüzünden. Merdiven var da ağzı sıkı komşu işi sıkıntılı :slight_smile:

2 Beğeni

Fikir güzelde yıllardır düzgün çalışan kabloma benim komuşumun müdahale etmesini istemem şahsen, müstakil evlerde bazen gerginlik çıkabiliyor sonra kışın ortası elektrikçi getiremeyiz falan internetsiz kalırız TT zar zor geliyor zaten :smiley:

Data kablolarından anlamayan elektrikçilerden bahsetmiyoruz zaten…

1 Beğeni

ben kablomu öyle değiştirdim 1 ay hat kablosu değiştirmek için uğraştım hattım direkten geliyor diye kimse değiştirmedi en son sinirlendim merdiveni dayadım gecenin bir yarısı azımda fener değiştirdim kabloyu işten anlıyorsan çıkacaksın saten işten anlamıyorsan dediğim gibi işten anlayan birini yaptırabileceksin saten bunu söylememin nedeni telekom kendi arızayı yapmıyor yapmadığı gibi başkasının yapmasına da izin vermiyor.

2 Beğeni