Ankastre Kutu Yenilemesi

Arkadaslar merhaba, bu gun sabah bizim binamizin icindeki ankastre dolabini yenilenmesi icin bi arkadas gelecek. Bizim ankastre cok daginikti her yerden kablo fiskiriyordu boyle bir karar aldik ama sizlere sorularim olacak.
1- Bizim mahallemize Tip-7 saha dolabi geldi tahmini olarak bu hafta aktif olacak. Alabilecegiim hiz 73mbps olarak gozukuyor. Ancak su anki degerlerimle alakali bir bilgi vereyim 8-9mbps hiz aliyorum ve Snr 8db civarinda bu saha dolabi acildiginda paket yukselttigimde bir sorun yasarmiyim.
2- Internette surekli goruyorum ankastreden evime cat-6 kablo cekiyorum falan diye simdi adam yaparken soylesem boyle bir seyi bende yapabilirim diye kutuya ekstra bir sey mi koyacak nasil oluyor bu islem aydinlatabilirseniz beni cok sevinirim. Bir de bu cat-6 isini yaparsam snr de bir degisiklik olur mu tavsiye edermisiniz.

Yeni ankastrenin tahmini goruntusu fotograftaki gibi olacakmis.

Merhaba,
1.Şuna ki değerlere göre yargılamak doğru olmaz, tahmin yürütebiliriz çünkü: ADSL ve VDSL değerleri farklıdır ki zaten siz şuan da ADSL 700 metrelik uzaklıktan bir hizmet alıyorsunuz, yakın dolaba geçtiğiniz zaman farkı göreceksiniz. 73mb max paketten 50mb kullanacağınızı düşünüyorum tabi, geçişler yapılsın tekrar değerlerini inceleriz.
2.Hayır, ekstra bir şey koymayacak sadece, Telekomun bıraktığı 2 damar tel yani, dışardan gelen Telekom kablosu ile sizin dairenize giden kabloyu YAK1 ile birleştireceksiniz. SNR genel olarak saha dolabı kaynaklı değişim gösterir, iyileşme söz konusu olabilir de olmayabilir de ama hattın sağlığı için CAT6 23AWG Nexans, Erse, Reçber marka kablo kullanmanı tavsiye ederim. Hazır ankastre de düzeltmişken kablonuzu da CAT6 tercih edin derim .