Merhaba, Hat değerlerim kötü ve ankastre kutusu direkten eve doğru kablo ile bağlantı sağlanıldığı için elektrikçi veya benim hiç bir yetkim yok. Bunu Türk Telekom çalışanlarına cat6 kablo alıp değiştirtebilir miyim belli bir ücret karşılığı? Ya da şöyle söyleyeyim örnek vermek gerekirse:
Türk Telekom aboneliğimi iptal ettirdiğimde TurkNet 'e yeni bir abonelik başvurusu yaptım ve boş portum var yeni bağlantı sağladığımda elimdeki cat6 kablo bağlanır mı?
Direkten evinize gelen kablo yüksek ihtimalle Türk Telekom un bakır kablosudur. Sizin alacağınız veya aldığınız Cat kablo Telekomun kablosundan daha iyi olmayacaktır. Eğer aşırı bir hız düşüklüğü veya dsl sinyal kaybı sorunu yaşıyor iseniz sorununuz çözülene kadar destek kaydınızı kapatmamanızı öneririm. Dağıtım kutularına müdahale yetkisi sadece Telekom saha personelindedir, bu yüzden sizin veya elektrikçinin müdahalede bulunması doğru olmaz.
Cat kablo değiştirmek yerine daire içinde ki bakır kablo bağlantısını kontrol edip yenilemenizi öneririm.
Ben de onu planlıyordum. Oradan gelen kabloyu cat6 yapmayı düşünüyordum. bakır bağlantısını da yeniden yapacaktım bu kablo ile ek yapmadan, direkt kablo ucuna rj11 çakıp modeme bağlardım. Şu an dsl kablosuna ek yapılmış bir kablo bağlı.