Ankara Türknet Speedtest Sunucusu

Selamlar, internetim kesildi tekrar geldi. Hızına bakmak için speedtest yaptım ve TurkNet Ankara sunucusunu fark ettim. Acaba pop noktası mı kuruldu yoksa sadece speedtest sunucusu mu?

sanırsam pop sunucusu çünkü eskiden tracert testlerimde hiç görmediğim sunucular üzerinden geçiyorum , eskiden bursaya istanbul üzerinden dolanıp bağlanıyordum şimdi direkt bursa 6 ms ile bağlanıyorum Bilecikte köyden

Yakın süreçte yaptığım traceroute testlerinde CGNAT değişimi nedeniyle daha stabil pingler alsam da dolaşım halen İstanbul üzerinden sanıyorum ki. Bahse konu olan sunucular da sadece Speedtest için kiralanmış sunucular olsa gerek. Pop kurulacak olsa ilk önce Ankara’ya kurulur diye düşünmekteyim şahsen :smiley:

Statik IP kullanırsan konumun Ankara olarak göründüğünden Ankara için İstanbul’a uğramadan direkt bağlanabiliyorsun. Ankaradan Ankaraya 3 ms pingim var.

Belki bu popların arabağlantıları yapılıp bizlere güzel bir deneyim sunarlar diye ümit ediyorum. Sunucu kiralanarak diğer operatörlerin vermediği pingi nasıl sundular onada şaşırıyorum Vodafone samsunda 35-40 ping, TT 9 ping turksat yine 9 ping veriyor kendi kullanıcılarına. Üstelik bu tt ve Türksat kullanıcıları fiber kullanıyor. Bense 3 ping alıyorum vdsl de

1 Beğeni