Amerika kıtasındaki sunucularda ping sorunu

Son bir aydır Amerika kıtasında sunucusu olan sitelerde ve oyunlarda iki katı ping artışı ve paket kaybı var. Türkiye ve Avrupa’da böyle bir sorun yok.




DNS’imi değiştirerek sorunu çözmeyi denedim ancak işe yaramadı. Bağlantım VDSL üzerinden. Bu soruna bir çözüm yolu bulmak istiyorum.

Sunucu lokasyonu ne kadar uzak olursa gecikme o kadar yüksek olur. Okyanusun diğer ucundaki sunucuya bağlanırken yüksek ping elde etmen çok normal.

Merhaba konuyu detaylı bir şekilde incelediğimde değerlerinizde herhangi bir anormal durum görünmüyor. Kıtalararası yapılan testlerde genellikle yüksek Ping problemi kronik ancak fiber ile daha düşük gecikme alabilirsiniz. DSL üzerinden böyle bir problemi ancak DNS ayarlarınızdan 1.1.1.1 (birincil) 1.0.0.1 (ikincil) veyahut Cloudflare WARP kullanarak çözüme kavuşturmayı deneyebilirsiniz. Onun haricinde yapılabilecek bir şey yok gibi gözüküyor çünkü Londra üzerinden attığınız testte sonuçlar DSL kullanıcısına göre gayet normal.

284 ms ping Amerika için normal görünüyor. Daha düşüklerini görmüştüm ama.

Durum öyle olsaydı interneti bağlattığımız günden beri öyle olurdu. Ben bu problemi son bir aydır yaşıyorum. Kısacası bu yeni bir problem.

Farklı sağlayıcı ile Brighspeed e 147ms aldım. fakat hız testi 70Mbps üstüne çıkmadı. Youfibre ise 58ms 670Mbps gibi bir hıza ulaşabildim

İyi de bu problem son bir aydır oluyor. Ben neredeyse bir yıldır TurkNet abonesiyim. Bahsettiğiniz DNSleri ve Cloudflare Warp’ı da kullandım ancak düzelen bir şey olmadı.

1 Beğeni

Test ettim bende 160 ms ping. 114 Mbps indirme çıktı.

Açıkçası ben de test yaptığımda tatminkar sonuçlar elde ettim siz profilinize müşteri numaranızı ekleyin moderatör arkadaşlar NOC tarafı ile görüşüp gerekli bilgi sağlayacaklardır. @moderators

Aynı bizlerin 1 yıldır çalışan ipv6’ları gibi dönüş olacak. Sorun sizde denecek :+1: Ama niye 1 yıldır sorunsuzdu yanıtı yok. Allah kolaylık versin :pray:

1 Beğeni

Merhaba, yaşadığınız problem TurkNet kaynaklı değil bu yüzden TurkNet üzerinden çözüm sağlayamazsınız.

Amerika’yla aramdaki ping problemi düzeldi. Ancak download hızı 1Mbps olduğu için oyunlarda paket kaybı yaşıyorum dolayısıyla da oyun pingli olmasa bile gecikmeler oluyor. Amerika uzak olduğu için oluyor diyebilirsiniz ancak aşağıda da görebileceğiniz gibi upload 9Mbps iken download 1Mbps.

Bu durumun sebebi nedir ve ben bunu nasıl çözebilirim?

Hocam merhaba siz bilirsiniz TT nin ipv6 hakkında çalışmaları var mı ?

Bu konu 47 saat sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.