Son bir aydır Amerika kıtasında sunucusu olan sitelerde ve oyunlarda iki katı ping artışı ve paket kaybı var. Türkiye ve Avrupa’da böyle bir sorun yok.
Merhaba konuyu detaylı bir şekilde incelediğimde değerlerinizde herhangi bir anormal durum görünmüyor. Kıtalararası yapılan testlerde genellikle yüksek Ping problemi kronik ancak fiber ile daha düşük gecikme alabilirsiniz. DSL üzerinden böyle bir problemi ancak DNS ayarlarınızdan 1.1.1.1 (birincil) 1.0.0.1 (ikincil) veyahut Cloudflare WARP kullanarak çözüme kavuşturmayı deneyebilirsiniz. Onun haricinde yapılabilecek bir şey yok gibi gözüküyor çünkü Londra üzerinden attığınız testte sonuçlar DSL kullanıcısına göre gayet normal.
İyi de bu problem son bir aydır oluyor. Ben neredeyse bir yıldır TurkNet abonesiyim. Bahsettiğiniz DNSleri ve Cloudflare Warp’ı da kullandım ancak düzelen bir şey olmadı.
Açıkçası ben de test yaptığımda tatminkar sonuçlar elde ettim siz profilinize müşteri numaranızı ekleyin moderatör arkadaşlar NOC tarafı ile görüşüp gerekli bilgi sağlayacaklardır. @moderators
Amerika’yla aramdaki ping problemi düzeldi. Ancak download hızı 1Mbps olduğu için oyunlarda paket kaybı yaşıyorum dolayısıyla da oyun pingli olmasa bile gecikmeler oluyor. Amerika uzak olduğu için oluyor diyebilirsiniz ancak aşağıda da görebileceğiniz gibi upload 9Mbps iken download 1Mbps.