Amazon Yurt Dışı Alışverişlerinde Gümrük Ücreti Alınır mı?

Arkadaşlar herkese selamlar,
Öncelikle bu soruyu bu forumda sormam doğru olmayabilir ama buradaki samimiyete güvendiğim için bu seferlik beni affedersiniz diye düşündüm :slight_smile:

Ben amazon.com.tr üzerinden Çin’den şu ürünü satın aldım. Ürün Linki
Ürün sayfasında sizin de göreceğiniz üzere "Yurtdışından gelen gönderiler için, gümrük ve ithalat masrafları sizin adınıza ödenir. Ek bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. " ifadesi bulunuyor.
Ödeme sırasında ise bana T.C. kimlik numaramı sorulmadı ve gümrük veya vergilerle ilgili ödeme alınmadı. Şimdi benim bunu oradan alma sebebim buraya göre biraz daha uyguna gelmesiydi ama bunun üzerine birde 200-300 vergi çıkarsa çok anlamsız olacak.
Bilgisi olan arkadaşlar beni bir aydınlatabilir mi? Bu siparişe extra ödeme çıkar mı? Çıkarsa ortalama ne kadar çıkar?

Son olarak satıcı ürünü WeWorldExpress firması ile gönderdi tahminen kaç günde elime ulaşır ürün.

Tekrar anlayışınız ve şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.
İyi forumlar.

Ustam 150 euro ya kadar vergi yok. tutki çıktı %28 kadar vergi ödersin maksimum tecrübe ile sabittir.

Hocam heryerde bütün siparişlerde vergi ödendiği yazıyor. 150 euro bilgisi başka bir şey için olabilir mi

Yok hocam linkine baktım vergi çıkmaz sana oldu ya gümrük memuru kıllık yaptı aldığın ürünün ödemesini ( k.kartı ise ekstireni banka kartı ise hesap harekietini ) siteden sipariş görüntüsünü sunuyorsun sorun kalmıyor kanun gereği 150 € altı vergi yok şöyle bişi daha var 150 $ dolar deseler bile dolar değil kanunda açıkça euro yazıyor.


aktif alıcıyım hemde daha zorlu sitelerde

1 Beğeni

Teşekkürler hocam cevabınız için. Peki olası vergi çıkması durumunda faturayı kime ibraz edicem ki. Ürünü getiren adam kapıda ücreti alıp gitmiyor mu?
Yani ürün gümrükte ödemesi çıkarsa oradayken arıyorlar mı direk

Amazon da hiç takılmadım açıkçası bilemiyeceğim. kötü seneryoyu aklına getirme boşver çünkü gümrük müşaviri bulman gerekir. amazon bu hizmeti veriyormu onuda bilmiyorum açıktan buman gerekirse müşavir. 600-800 tl komisyon 600 tl vekalet ürün bedeli üstünden %18 kdv %4 trt bandrolü %6kkdf %0.5 de kültür fonu vergisi var toplam %28,5 yapar

Anladım hocam teşekkür ederim. En kötü istemiyorum iade edin der geçerim ya o zaman :slight_smile:

yurt dışı alışverişlerinde fiyatta dişe dokunur şeyleri tercih etmelisin. zaten amazon aliexpress türkiye sorun çıkarıyor diye zaten satmıyor.

Herşeye gümrük ücreti çıkıyor farkında olmasakta amazonda zaten gümrük bedeli fiyata eklendiği için alırken ödemek zorunda kalmıyorsun. Her ürüne gümrük vergisi çıkıyor fiyatı ne olursa olsun. Süresine gelirsek takip edecek olan sen olduğun için daha iyi bilirsin. Ama genel olarak 2 hafta oluyor. En kötü 3 her türlü bekleyeceksin. Aras kargo ile gelecek galiba googleye baktığımda…

1 Beğeni

Herhangi bir vergi çıkmaması gerekiyor. Kur nedeniyle uzun süredir yurtdışı alışverişi yapmıyorum. Aradaki fark az olduğu için Türkiye üzerinden almak daha mantıklı.

1 Beğeni

Teşekkürler yanıtlarınız için, bekleyip göreceğiz o halde.

Kargo depodan çıktı gözüküyor yani şuan uçakta mı oluyor yoksa çin içinde sevk mi ediliyor?

Transfer merkezine gelince uçağa geçecek ülke içinde geziniyordur hangi ülkeden geliyor. 3-4 günde çıkıyor bulunduğu ülkeden normal şartlarda

Herşeye gümrük ücreti çıkıyor farkında olmasakta amazonda zaten gümrük bedeli fiyata eklendiği için alırken ödemek zorunda kalmıyorsun dediğin doğru ama türkiyede ek bir ücret çıkartamazlar 150E nun altındaki ürünlere he şöyle birşey var burası TÜRKİYE.

O ücretleri sipariş verirken hepsini içine alıyor. Gelen ürün ücretsiz kargo oluyor. N11 hepsiburada trendyol gibi bakıyorsun ürün 150tl kargo ücreti 15-20tl falan çıkıyor. Ödeme sırasında toplam 165tl diyor ödüyorsun. Sipariş yola çıkıyor gelince tekrar 1 ödeme söz konusu olmuyor. " türkiyede ek bir ücret çıkartamazlar" benim anlattığımda bu başka 1 şey değil. 150euro davası 5 sene önce kalktı. Yurtdışından 1euroluk ürün alsan dahi gümrük ücreti çıkıyor. Tabi kalkıp onu alacak değilsin.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/03/20220315-1.pdf oku arkadaşım

Satıcısı amazon olan ürünleri alırsan gümrük ücreti ödemezsin çünkü ödeme yaparken her şey dahil ödeme yapıyorsun 2 sene önce çıkar çıkmaz ps5 dijital aldım satıcısı amazondu her şey dahil ödedim sadece gümrükte takıldı aradım ups yi verdim tc yi çıktı anında gümrükten. Eğer satıcısı amazon değilse atıyorum mehmet rüstem ise satan kişi ödersin.

2 Beğeni

bana gelen mail ödeme yaptım şimdi en iyi anlata bileceğim şekilde 150€