Altyapım olmasına rağmen gözükmüyor

Önceden altyapı sorgulaması yaptığımda altyapım vardı ancak şimdi gözükmüyor şuanda başka bir internet kullanıyorum tahhütümün bitmesine az kaldı TurkNet 'e geçmek istiyordum ama bu yüzden abone olamıyorum ne yapmalıyım?
Hata:
Adresinizde TurkNet internet hizmetleri
için gerekli altyapı bulunmamaktadır. Bu sebeple adresinizde internet hizmeti veremiyor ve başvurunuzu alamıyoruz.

Merhaba,
Bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü’ne giderek altyapınızın sistemde gözükmediğini belirtirseniz size yardımcı olacaklardır.

Kardeşim altyapı çalışması vardr sistemlerinden yarın kontrol et düzelir

Tamam ilgilendiğiniz için teşekkürler

1 Beğeni

Kardeşim şimdi sorgula bakalm düzeldi bendede gözükmüyordu ekran görüntüsü at

Hala aynı hatayı veriyor

Türk Telekom müdürlüğüne gittim bana açamıyoruz ama hattını dondurursan gözükür sende geçebilirsin dedi sizce dondursam sistemde gözükür ve geçilebilir mi?

Aynı durum bende de vardı btk ya yazdım cevap saçma geldi. Altyapınız bulunmamaktadır diye… sorun altyapı bilgisi gelmemesiydi. Arkadaşların tavsiyesi ile telekom müdürlüğüne gittim. Hali hazırda iki daire de internet kullanıyoruz dedim ama geçiş işleminde ve kendi sorgulamalarında altyapım gözükmüyor ama şu anda ben aktif olarak kullanjyorum dedim ve kontrol ettiler. İlk kontrolde bilgisayardan baktığında devre arızası görünüyor o yüzden sorgulardq böyle çıkar dedi. Saha ekiplerine bildiriyorum. Adresinizde ve santralde kontroller yapılacak ben sizi pazartesi arayacagım dedi. Şimdi pazartesiyi bekliyorum. Kesinlikle müdürlüğe uğramanız gerekiyor.

Türk telekom sayfası olsun BTK olsun müşteri hizmetleri olsun hiç bir şekilde yardımcı olmuyorlar. Altapınız yok ön başvuru yapalm. Altyapı geldiginde abonelik için sizi ararız diyorlar. Vdsl 50 mbit kullanıyorum adamlar her yerden cevap aynı altyapınız yok diyor. Kendi altyapısını inkar ediyor. Birde utanmadan 4.5G hizmetimiz var ondan yararlanın diyorlar… En azından müdürlükte devre arızası diye bişey gördü. Gelişmeleri bekliyoruz.

Tamam yanıtın için teşekkür ederim

Gittiğin yerler saçma cevaplar verince insan tıkanıyor. Herşey tükenince insanın bimer e cimer e başvurası geliyor ama sonuç değişir mi?

Eskisini iptal etmeden mevcut internetinizi taşıtarak geçiş yapın.

Bende aynısını istedim TurkNet müşteri hizmetleri önce adsl başvurusu ile taşıyıp sonrasında hattınızın desteklediği hizmete yükseltiyoruz diyorlar. Operatör taşıma işini yapıyorlar ama vdsl portunu taşımıyorlar. şansınıza port boş ise geçiş işlemi sonrası vdsl oluyor. Boş port yok ise siz portu kaybediyor ve yeni vdsl portu boşana kadar bekliyorsunuz. sonra bekle ki eski hızlara çıkmayı…

zaten VDSL olmayan portu kaybetmiş olmazsınız, mevcut portunuz VDSL ise portunuz değişmeden VDSL port üzerinden ADSL olarak aktif ederler, daha sonra VDSL e geçiş sağlanır.

Bu dediğiniz olay port COMBO ise gerçekleştirilecektir COMBO değilse sahada fiziksel müdahale gerekebilir.

Forumda bu şekilde kaybeden bir çok kişi mevcut. Bulunduğumuz bölge de port sıkıntısı yoksa her başvuran rahatca alabiliyorsa sıkıntı zaten olmaz. Bizim bölgede 1 yıla yakındır adsl bile olsa kabul edecek insanlar var ama bulamıyorlar. Yeni fiber çalışması yapıldı. Her eve getirmediler. Aynı sokakta 10 bina varsa 3 ve ya 4 tanesine fiber çekmediler. Sebebini sordugumda sizde altyapı var ve kullanıyorsunuz. Bu çekilenlere hiç hizmet veremiyoruz… altyapı müsait olmadığı için onlara da fiber çekiyoruz. Siz vdsl var zaten minumum 50 mbitlik yapınız mevcut dediler. Anladığım kadarıyla uzun bir süre önce planlanmış bir durum. O yüzden xdsl yapısı kurarak masraf yapmak yerine fiberi getirdi. Hiç veremediğine fiber verdikleride 50 ila 100 mbit arası vdsl kullanarak ortalama bir internet hizmeti vermeyi planlamışlar.

Herkese fiber döşersem xdsl portlarım boşa çıkacak daha önce yaptığım yatırım boşa çıkacak diye bir düşünceyle. Yeni yatırımı güncel yani olması gereken teknolojiye yapıyor. Bir önce ki yatırımını da boşa çıkarmayarakta fiber yatırımının alanını başka yerlerde değerlendirerek marjinal faydasını arttırıyor gibi geldi

Bütün VDSL portlar ADSL modülasyonu destekler, uzun süredir kullanılan bütün saha dolapları bu şekildedir. Çok eski saha dolaplarında sadece ADSL destekleyen portlar mevcuttur ancak VDSL portlar aynı zamanda ADSL destekler. ADSL paket kullanırsanız VDSL port üzerinde ADSL modülasyon şekilde çalışır. Combo farklı bir kart türüdür, tek bir çıkıştan VDSL ve POTS sinyali aynı anda sağlar, maliyeti daha fazladır ancak saha dolaplarına daha fazla kart takılmasını sağlar.

Doğrudur teknik olarak o kadar bilemiyorum. Anladıgım kadarıyla vdsl portu fiber yapacagı yere koymak istemiyor ama fiberi de döşemek ve aktif hale getirmekte zaman alıyor. Beklesinler diyorlar. Süperonline da illa sitelere veririm diyor. Beni durum özellikle şu… binamın önündeki kaldırım dibinden hem süperonline hemde türklelekom fiberi geçiyor. Yanımdaki evde var. Karşımdaki apartmanda var. Bende yok. Nimet önümden geçip gitti yıllarca. Sonunda TurkNet 10 gün önce havadan binalara tuturarak fiber döşedi. Sonunda kader bana da güldü diye düşündüm. 10 gün önce kablo döşendi kutu filan yok. Ne zaman aktifleşme gerçekleşecek diye bekliyorum. İşten her döndüğümde kabloya kutu takılmış mı diye bir umutla kontrol ediyorum :slight_smile: