Altyapı Sorgusunda "Altyapınız Bulunmuyor" Uyarısı

Merhaba, daha önce ikamet ettiğim yerde uzun süre TurkNet fiber alt yapısı kullandım ve ev sahiplerinin şu meşhur “Eve ben taşınacağım. Çık.” deyip ardından 6 katı fiyatına evini kiraya verdiği mağdurlardan biriyim. Ayrıldıktan sonra son 7 aydır geçici bir yerde kaldım ve TurkNet aboneliğimi bir eve taşıyamadığım için iptal etmiştim. Durumumu yeni toparladım ve yeni evli biri olarak bir düzen kurmaya çalışıyorum. Bu yüzden internet işimin kaynağı ve taşınacağım yerde TurkNet ya da diğer sağlayıcılardan da sorgulama yaptığımda alt yapınız bulunmuyor uyarı alıyorum. Herhangi bir başvuru yapamıyorum.

Araştırdığım kadarıyla bu işi Türk Telekom tarafında dilekçeyle çözebiliyormuşuz fakat ben binamdan emin değilim. Altyapı olayından da pek anlamadığım için port mu eksik, yoksa binada kablolama mı yok, sorunu tam olarak nasıl ifade edebileceğimi bilmiyorum. Sanırım tek bir dilekçe ile de çözüme ulaşmıyor bu durumlar. Benden önceki kişi 16 MBps hızla bir internet kullanmış. Fakat bunu doğrudan dışarıdan (sanırım direkten) çektirmiş. Bina içerisinde öğrenebildiğim kadarıyla internet odaklı bir trafo ya da port yuvası yok.

İzlemem gereken adımlarla ilgili aydınlatır mısınız? Forumun bazı yazılarında @EFG isimli bir üyeye adres ileterek bilgi alınabileceği aktarılmış. Üyeliği yeni oluşturduğum için mesaj atamıyorum sanırım.

İlgilenen herkese teşekkürler şimdiden.

Selamlar @serdaresenturk, altyapı tahsisi yerel sağlayıcı kontrolünde. Yerel sağlayıcı dışında bu işi çözmeniz teknik olarak mümkün değil. Bölge müdürlüğünü ziyaret ederek hizmet talebinde bulunabilirsiniz. Ek olarak yerel sağlayıcının online satış kanalları üzerinden de hizmet talebi iletebiliyorsunuz. Yüz yüze görüşmek sürecinizi hızlandıracaktır.

Bugün 2 bina sağımızda bulunan binaya fiber hattın yeni çekildiğini öğrendim. Ulaştığım bir hane sahibi aktif fiber kullanıyor. Belki de plan dahilinde bulunduğum nokta da. Yanıtınız için teşekkürler. Müdürlüğü birebir uğramak en iyisi. Peki imza toplayarak mı gitmeliyim binamdakilerden?

Belki İmza işi hızlandırmaya yardımcı olabilir. Tek başıma kayıt yaptırdım aylarca bekliyorum. Saha dolabın yanında fiber kutusu bomboş duruyor, ordan çekmek için ne kadar zor olabilir diye kaç kere yazdım hep kayıt oluşturdular. Yüz yüze daha iyi olur. Logar kapağına doğru kazım yapsalar kabloyu bile alırım o kadar uzun bile değil onada izin yok.

1 Beğeni

Umarım benim de sonum ayları bulmaz. Teşekkürler katkınız için.

1 Beğeni