Altyapı sorgulama ve hat değerleri sorunu

Merhaba VDSL 100 mbit kullanıyorum. Şuan bulunduğum sokakta tüm daireler 83 mbps olarak hız gözükürken benim dairem tüm sitelerde 0 yada hız bilgisi yok olarak gözüküyor. Sadece benim daireme özel bir sorun. Binada herkes VDSL kullanıyor. Ancak sadece benim dairemde bu sorun var. Port var gözüküyor tüm sitelerde. Bununla bağlantısı var mı bilmem ama gün içerisinde eski değerlerim olan 14-15 snr civarına çıkıp sonra bir anda 8-9 snr civarına düşüyorum. Prime time zamanı olmuyor bu olaylar. Konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim. @EFG @mehmetcan @ModeratriX @Ugur.Aydogan
@Hakan.Yildirim

1 Beğeni

Eğer TurkNet kullanıyorsanız ve yapada iseniz bu olabiliyor malesef TurkNet 'te olduğunuzda altyapı dorgulamalarında hız ve mesafe gözükmeyebiliyor

1 Beğeni

Yapa değilim vae kullanıyorum. Tüm sorgulama sitelerinde sadece benim dairemde bu sorun var.

İç tesisat probleminden kaynaklı olabilir ya da dsl kablonuzda bir kopukluk olabilir.

Artık herşey olabilir. Şaşırmamak lazım…

Zayıflama vb. gözükmüyor. 2 3 saat hat değerlerim yükseliyor bir anda düşüyor. Ping konusuda aynı 2 3 saat 24 ms oluyor sonra bir anda 32 ms oluyor. Anlamış değilim.

Halen daha bir geri dönüş alamadım.

Merhaba, hat değerlerinizi yükseldikten önce ve sonra ki hallerini, ekran görüntülerini paylaşır mısın?

2 Beğeni

Yükselme zamanı değerler (Normalde hep böyle kullanırdım. Ancak şimdi arada yükselip sonra düşüyor. Ve bu prime time dışında gerçekleşiyor. 4 5 saat böyle duruyor. Sonra düşüyor.)
Ekran Alıntısı
Günün geri kalanında değerler
Ekran Alıntısı (1)

Zayıflama çok değişmiyor, bu durumda bağlı olduğunuz dolabın veya santralin kapasitesi nedeniyle snr değişikliği oluyor. Bu değişiklik kullanımınızı etkilemiyor ise görmezden gelebilirsiniz.

3 Beğeni

Katılıyorum ve eklemek istiyorum:Aynı dolaba bağlı komşunuzun değerlerini de bir süre incelermisiniz özellikle SNR değerini?

2 Beğeni

Bugün inceleme şansım oldu. Yan komşu birebir benim yükselen değerlerimi alıyorum. Ben ise daha düşük alıyorum. Benim hat zayıflamam vb. daha iyi olmasına rağmen bu oluyor. Acaba portta mı bir sıkıntı var?

Etkilemez olur mu hiç. Değerler yüksekken crc almıyorum. Ama eski haline geldiği zaman milyonlarca crc almaya başlıyorum.

Hızınızı düşürebilir veya kararlılık ayarı yapabilen modem ile crc oluşturmayacak şekilde snr ayarı yapabilirsiniz.

Hattınız da 3-4mb SNR düşümü olabilir, kapasite kaynaklı. 6dB siz de görüyorum ilk defa diyebilirim. Peki, çevreniz de altyapı çalışması oluyor mu? SNR değeriniz 13-14 gibi değerdeyken hattınızı 11dB sabitleyip kullandınız mı yani, 11dB sabitlediğiniz halde sistem (DSLAM) otomatik yine de 9dB düşürdü mü?

1 Beğeni

11 sabitli kullanıyorum genelde. Yien gidip 8-9 civarına düşüyor. Çevrede çalışma olmuyor çünkü TT ekipleri herşey doğru çalışıyormuş gibi oturuyor.

Telekom müdürlüğüne bir gidin, bağlantı değişikliği talep edin veya Temsilciden kayıt açarak “mevcut portumun değiştirilmesini talep ediyorum” diye belirtin, port değişim işlemleri başlatılırsa arıza no, müşteri no, gibi bilgileri Telekom müdürlüğüne iletin, süreci hızlandırabilir. Komşulanırız da bu tarz, SNR sorunu olmuyorsa muhtemelen portsal bir durum olduğunu düşünüyorum. Benim de aklıma en son çare port değişimini bir denemek.

İlettim TurkNet destek üzerinden. Şuan kontrol ettiğimde artık upload kapasitem 44k değerinde 37k değerine düşmüş. Bizim bulunduğumuz bölgeye abone gelmek değil, aboneler taşınıyor sürekli. Neden hat değerleri böyle oluyor anlamış değilim.

Maalesef, benim de zamanla 28-30 Upload’lardan 15-18lere düştü, değerler aynı olmasına rağmen. Bunu Telekom ekipleri bile bilemiyor, bazıları bu durumu “hat değerleri mi? ne o yeniyor mu” tabiriyle anlıyor. :upside_down_face: Umarım çözülür sorununuz.

1 Beğeni