Altyapı Sorgulama Sitelerinde Hata Olabilir Mi?

İnternet altyapı sorgulaması yaptığımda saha kutusuna olan uzaklığım 110 metre ve alabileceğim max hız 81 mbps görünüyor. Halbuki binamın hemen yan tarafında bir saha dolabı daha var. Ben şuana kadar uzaktaki saha dolabına bağlı olduğumu düşünüyordum. Bugün gelen TT yetkilisiyle ayak üstü muhabbet ederken alabileceğim hızın 100 mbps olduğunu söyledi. Acaba yakındaki dolaba mı bağlıyım? Altyapı sorgulama sisteminde yanlışlık olma şansı var mıdır? İnternetim daha bağlanmadığı için hızımı bilemiyorum.

Eğer bahsettiğiniz dolaba bağlı olduğunuzdan eminseniz TT’nin hatalı hız tanımlaması mümkün. Benim hattım da alabileceğinden daha düşük bir hız sınırına ayarlı, ben de TT yetkilisiyle görüştüğümde sinyal değerime şaşırarak daha yüksek hız alabileceğimi söylemişti.

1 Beğeni

@JoePillow Peki yakındaki dolaba bağlıysam bağlantı işlemi bitince alacağım hız ne olur? Yine TurkNet’le anlaştığım 81mbps mi yoksa TT’nin verebildiği max hız mı?

Var var kesinlikle çoğu yerde hız sorgusu hatalı çıkıyor

1 Beğeni

Başka bir servis sağlayıcıdan da altyapı sorgulayın, orada da 81 çıkıyorsa 81 alırsınız. Sinyaliniz ne kadar iyi olursa olsun TT’nin belirlediği sınırın üzerine çıkmazlar.

1 Beğeni

O yetkililerin yanılma ihtimalleri daha yüksek çünkü sistemlerde hepsinin yeri belli ama test etmek istiyorsan çevrendeki müdürlüğe git dilekçe ver gelip saha ölçümü yapsınlar. Ne demişler büyüklerimiz söz uçar yazı kalır… Ek olarak 110m tam olarak 80-90mb arasında hızı destekler nedeni ise bakır hatların dayanıklılığı 100mdir 100den sonra parazitlenmeler daha fazlalaşır.

1 Beğeni

@JoePillow Hepsinde 81 mbps diyor. Büyük ihtimalle @JusTiMe nin de dediği gibi yetkili hatalı bilgi verdi. Halbuki adam 2-3 kere aynı şeyi tekrarlayınca umutlanmıştım :smile:

1 Beğeni

Ben canlı örneğim zaten evim 136mde ve benim alabileceğim maksimum hız 75mb :smiley: 100 istiyorsam şayet ftth altyapısına geçmem gerek…

1 Beğeni

Merhaba @karadag, altyapı sorgunuzu İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet üzerinden yaparak alabileceğiniz maksimum hız değerlerinizi kontrol edebilirsiniz.

1 Beğeni