Altyapı sorgulama hız farklılıkları

Merhabalar herkese iyi günler dilerim.
TurkNet’ten ve farklı servis sağlayıcılardan yaptığım altyapı sorgulama ekranlarında farklı değerler görüyorum. TurkNet’teki sorgulamamda daha önceden daha fazlaydı ama yavaş yavaş düştü ve bir süredir böyle gözüküyor.
Bu farklılıkların sebebi ne olabilir?
Bu durum mevcut internet kullanımıma herhangi bir etkisi olur mu?

Ayrıca görsellere modem hat değerlerimi ve qos ayarlarımı da ekliyorum. Herhangi bir ayar ile iyileştirme yapılabilir mi?


2+++++++++

Selamlar @ilkay, farklı port ve santraller üzerinden sorgu gerçekleştiğinden değerler farklılık gösterebilir. Mevcut portunuz ile alakalı bir olumsuzluk yaşanmaz. Modem ayarları konusunda @tnetwork + @moderators ve değerli üyelerimiz yorum yapabilir.

2 Beğeni

Teşekkürler yanıtınız için.

Operatörler hız bilgisini Telekom’un veri tabanından çekiyor. Telekom bu bilgileri belirli aralıklarla kullanıcıların modemlerine göre aynı binada aynı değer gösterecek şekilde güncelliyor. Güncellenme zamanı anlık olmadığı için operatörlerin verileri çekme zamanına göre operatör sorgularında farklı sonuçlar görmeniz normal çünkü bu değerler sürekli değişen değerler. Bu durum sizin pratikte alacağınız hızınızı asla etkilemez. Hangi operatörü kullanırsanız kullananın aynı DSL hızını alırsınız.

Qos için 40 Mbps limitleme yaptıysanız bu hızın biraz daha üzerine çıkılabilir gibi görülüyor. Bufferbloattestleri yaparak en uygun değerleri (yüksek hız / düşük gecikme) bularak kendiniz ayarlama yapmalısınız.

Teşekkür ederim anlatımınız için. Tekrar testlerle birlikte deneyeceğim o halde :slight_smile:

Merhaba acaba ikinci resimde ki sorgulama hangi site.

DM’den bilgi verilmiştir. :smiley:

Instagram’da ürünün fiyatını ısrarla yorumlara yazmayan o satıcı

Angry GIF by SpongeBob SquarePants

O satıcılara inat ürünün fiyatını yorumlara yazan kişi
link

Ne bileyim farklı bir firmanın linkini direk vermeyim dedim :smiley: