Altyapı saçmalığı

Eski oturduğum evde telefon kablosu aracılığıyla internet saglanmaktaydi. Yeni tasindigim evde de aynı şekilde kablo girmesine ve telefon kutusu olmasına rağmen altyapim olmadigi söyleniyor. Halbuki yeni tasindigim evin 1 metre dibindeki binaya 80mbit bağlantı sağlanıyor aynı yöntemle.

Şimdi bu konu hakkında benim bildiklerim mi yanlış yoksa altyapin yok diye uyutuluyor muyum?

Türk telekom bölge müdürlüğüne gidin. bu durum sıkça yaşanıyor maalesef.

1 Beğeni

Bakır kablonun bir ucu evinize diğer ucuda bazı sokak aralarında bulunan saha dolabına gider.

Ya sizin eve gelen kablonun içinde boş per yoktur (yani aktif abone olmayan 2 tel bakır kablo) yada bu saha dolabı dediğim dolabın içindeki dslam cihazında boş port yoktur.

Çözüm için telekom müdürlüğüne gitmeniz lazım bulunduğunuz yerin büyüklüğüne göre ilçe veya il telekom müdürlüğü vardır. Çözüm masasına yada altyapı planlamayla gidip konuşmanız lazım. Lakin telekom abonesi olacağım diye gidin alternatif servis sağlayıcıdan bahsedersiniz hiçbirşey yapmazlar.

Pazartesi gidecegim. Anlamadigim sey su altyapim var mi yok mu?

Bugun issye gidip durumu anlattim. Bu sefer vdsl altyapim olmadigini ama adsl kullanabilecegimi soyleyip naklimi cektiler. Su an kontrol ettigimde vdsl altyapim oldugu cikiyor sorgulamalarda.

Selamlar @venjuuu, altyapı ve port yerel sağlayıcı kontrolündedir. Yaşanan sorunu yerel sağlayıcı bölge müdürlüğü ile görüşerek çözebilirsiniz.