Merhabalar, taşındık taşınmadan önce altyapı sorguladığımda 87 mbps olduğunu gösteriyordu nakil işlemleri bitti şimdi modemden atlyapıya baktığımda 51 mbps olduğunu gösteriyor ne yapmalıyım?
Merhaba, online işlem merkezi üzerinden destek kaydı oluşturur musunuz? Net uzmanlarımız kontrol ederek bilgi vereceklerdir
Oluşturdum teşekkürler.
Altyapı gelirken altyapı hızı öyle kalmıştır sonra kullanıcı bağlana bağlana,arıza ola ola,bi de ek falan yapıldıysa hız düşmüştür.Bende de altyapım 100 mbps gösteriyor,bağlı olduğum hat 60 mbps. Ekip geldi binanızda 100 lük port yok kimse 100 almıyor dedi,hatta hızımı 35 e düşürmeyi teklif ettiler.Şuan snr 10 da 50 mbps kullanıyorum.Tüm sorgulama siteleri 100 diyor ama durum böyle.Bir tek kablonetin altyapı sorgulaması 60 diyor mevcut durumumla bir tek o doğru.Bir de ordan sorgulayın büyük ihtimal 50 diyecek.
Altyapı sorgulamada tahmini rakam veriliyor. Ben ilk sorgumda 87 mbit gördüm ancak bağlattığımda 45mbit alabilmiştim. Daha sonra Altyapı sorgulaması 60 mbit’e düştü lakin ben 100’lük pakete geçip 91 mbit download 20 mbit upload aldım. Aşırı yüklendiğinden dolayı sürekli kopmalar yaşadım.
Şuan 50 down - 16 upload stabil kullanıyorum, hatta TT ekipleri 35’e düşürmemi öneriyorlar. Ben de onlara ‘‘saygı çerçevesinde’’ hakkımı gasp etmeyi bırakıp altyapılarını güncellemelerini önerdim.
Bir kaç gündür altyapı çalışması var ve fiber geldi diyorlar, fakat zaten bakır altyapı kullandığımız için bize verilmeyecekmiş
Tahmini altyapı hızı sizin santrale olan mesafenize sistem üzerinden bakılarak hesaplanır, kabloların kayıp değeri de ortalama olarak alınır, fakat gerçek hayatta işler öyle yürümez, sizin kablonuzda bir hasar varsa gerçek alınabilir hızınız düşük kalacaktır. Önce ankastreden ölçüm yapılır, eğer orada alınabilir hız yüksekse daire içi tesisatı değiştirmeniz veya onarmanız gerekir. Eğer hız ankastrede de düşükse işte o zaman TT ekiplerinin sokaktaki başka sağlam bir hatta alması gerekir sizin hattınızı.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Şimdiye kadar altyapı sorguladığımda direkt aynı hızı aldığımdan garipsedim. Az önce bufferbloat testi yaptım sonuç:https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=54ebf888-ab65-431c-8c21-3cfd6ea91b50
Bu da önceki oturduğum ev: https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=39d609c5-890c-494c-88c3-3210038ffd76
Şu anda çok uzun bir ethernet kablosu kullanıyorum belki de onunla alakalıdır. Destek kaydında ankastre için ölçüm yapılmasını istemeli miyim?
O son dediğinizi yapacaklarına direkt fiber getirsinler daha kolay değil mi hocam
Sokaklarında GPON dağıtıcı cihazı yoksa Fiber getirmezler.