Altyapı hızı düşmesi

Merhaba, yaklaşık 2 yıldır 95 mb hız alırken bir anda kopmalar başladı. Destek kayıtlarında modem arızası olduğu söylendi fakat farklı bir modemle denememe rağmen sorun devam etti. Sorunu internet hızımı 50 mb’e düşürerek çözdüler fakat bu hız değeri benim için yeterli değil. Daha önceden altyapı sorgulamasında kontrol ettiğimde tahmini hızın 81 mb olduğu yazarken şimdi 61 yazıyor. Herhangi bir altyapı çalışması ve arıza olmadan düşmesi çok saçma geliyor. 75 mb ve 50 mb hat değerlerinin sslerini ekte bıraktım yardımcı olursanız sevinirim.


Sokaktaki kablolarda kopukluk olmuştur, devre değişimden başka pek bir çare yok gibi

Selamlar @Sametklc, bakır altyapılarda %30 kayıp olağan kabul ediliyor. Bu kayıp, prime time, iç tesisat, bölgedeki yoğunluğun artması, genel arıza veya çalışma nedeniyle daha da artabilir. Bölgenizdeki yoğunluğun artması kullanabileceğiniz hızı doğrudan etkiler. Etkilememesi için yerel sağlayıcının kapasite artırımı yapması gerekir. Böyle bir durum söz konusu olana kadar hattınızın kopmayacağı en uygun hızı kullanmanız en sağlıklı tercih olacaktır.

hızını 75 e çektirip kopma olup olmadığını test edermisin.

100den 75’e düşürüp test yaptım fakat kopmalar devam etti. Herhangi bir sebebi yok sanırım 50 olarak kullanmaya devam edeceğim.

@alperenatici dediği gibi xDSL altyapıda kopma ve öbür sorunlar için hız limiti koymak gerekiyor, öbür türlü bütün mahalleye/bölgeye sorun çıkartır. Ona bakılırsa dibimde santral kutusu var benim 100 almam gerek ama kopma sorunları olmaması açısından 75’e sınırılı tabi 68 alıyorum o ayrı konu. Onun haricinde pek problem yaratmaz.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.