Altyapı hız düşmesi ve gigafiber

Arkadaşlar Merhaba ben yaklaşık 2-3 gün önce TurkNet’e geçtim ve memnunum aldığım hız altyapıma göre 75 mbps olarak çıktı TurkNet’e geçtikten 1 gün sonra gigafiber kutusu takıldıgın gördüm ve 1 gün aralıklarla tekrardan altyapı sorgulaması yaptım bugün yaptığımda 75 mbps destekleyen altyapımın 62 mbps ye düştügünü gördüm bu neden olur ve gigafiber ne kadar sürede aktif olur siyah kablolar yukarıya dogru çekilmiş

Semt neresi hocam

Merhaba AhmetOlmez, hoş geldin!
Bahsettiğiniz üzere, bölgeniz de bir çalışma var ve bu çalışma esnasında mevcut altyapınızın değerleri değişebilir. GigaFİBER’in tahmini olarak; 2/4 hafta içerisinde aktif olacağını düşünüyorum…

1 Beğeni

hayatımda bu kadar ballı insan görmedim

4 Beğeni

Bu post üzerinden paylaşabilirsiniz değerlerinizi…

Merhabalar, altyapı çalışmaları esnasında bağlantı sorunları olağandır. GigaFiber için ortalama bir süre veremiyoruz. Ekipler mümkün olan en kısa sürede bölgelerin aktivasyonunu tamamlıyor :innocent:

Hat zayiflaman yuksek ek varsa yak1 ile duzeltebilrisin

Evet, katılyıorum. 2/3 dB yüksek zayıflama değeriniz tahmini mesafe de 250-350 olması lazım. Aşırı hata (CRC/FEC) almışsınız. Aşşağıdakileri uygulayabilirsiniz fakat max hız artması yönünde pek bir şey beklemeyin, hata ve zayıflamayı düşürebilirsiniz. (iç hat kaynaklıysa)
Şunları deneyin:

  • Ankastre bağlantılarını ve kablonu kontrol ettir eğer kablon da problem varsa CAT6 23AWG Nexans, Erse, Reçber markalı kablo kullanın eğer bağlantınız da oksitlenme, gevşeme gibi unsurlar var ise yenileyin veya kablonuzda ki diğer 2 damarı kullanın. Ek, dsl prizi, splitter var ise kullanmayın/yenileyin.
    Not: Ankastre bağlantısı ve eklere YAK1 kullanın.