Altyapı Desteklediği Hız

Merhaba altyapım 70 mbps desteklemekteymiş,TurkNet çalışanı kopma olacağını söyledi sizce hızımı yükseltirsem sorun yaşarmıyım ?


Modem değerleri ektedir.

Büyük ihtimalle yaşarsınız

1 Beğeni

VDSL SNR margin değeri 8 de hocam şuan,70mbps ye yükseltirsem kopma olursa bu değeri yükseltirsem sorun çözülmez mi ?

Şuanlık 50 mbps hız normal görünüyor. 75 mbpsye çıkartırsanız hattınızda kopmalar yaşanır. SNR’niz 8 dB’ye sabitlenmiş. Sinyal zayıflaması fazla görünüyor. Ek splitter vb var mıdır ? Bir de İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. sorgulayabilir misiniz ? Altyapınızın mesafesini ve alacağınız hızı görelim.


ek yok hocam.

Alacağınız maksimum hızları alıyorsunuz. Umarım ileride sokağınızda fiber çalışması olursa daha yüksek hızlar alabilirsiniz.

Ben köy yerinde böyle bir internet kullanıyordum, eğer modeminiz destekliyorsa SNR kendiniz ayarlayıp kopmayı engelleyebilirsiniz.

Uptime 15 günlük olduğu için CRC belki çok yüksek değildir, ben bir problem yaşamadım şahsen. Bkz:

1 Beğeni

@fatihemre22 Altyapısının desteklediği maksimum hızı alıyor şuanda. Mesafeye göre daha fazla hız alınabilir ama dış hattaki kablonun kalitesi, ek yerleri vb. durumlar etki ediyor muhtemelen.

VDSL SNR margin değerini yükseltsem hocam hızı yükselttikten sonra eğer kopma olursa kopma düzelir mi ?(hız düşük olur farkındayım)

SNR Margin değerinizi yükseltirseniz internet hızınız düşer. Kopma çözülebilir.

evet ayarlanabiliyorum hocam,Keenetic Omni Dsl kullanmaktayım.

Ya zaten elinizde keenetic modem var. Kopma olursa modemden snr yükseltebilirsiniz

1 Beğeni

Benim köy yerinde hat 90 mbit falandı zaten (ölçümlerde çıkıyordu), tesadüf eseri türk telekoma açtırdım (TurkNet kullanıyorum) sonra SNR yükseltip bu hale getirdim. Adaptif hız birşeyi var zaten bi ASUS’larda geceleri 80 mbit e falan ulaşıyordu yani.
En kötü SNR değerine kendiniz +1/+2 eklersiniz sadece hızınız düşer. Uptime 15 gün zaten ondada UPS’in pili bitmişti genelde kesilmiyordu yani.

TurkNet 'e arıza olarak mı kayıt açayım hocam ?

Valla şuan 50 kullanıyorsan ki hat değerin 8.0db görünüyor, 70 e çıksa SNR yükseltsen daha kötü hız alabilirsin. Şansını bir dene derdim ama benim durum biraz uç bir durumdu yani, 16 mbit adslden 35 mbit vdsl2 ye geçtim oradan şans eseri 80/90 a geçti yani.

Özetle 70 yapayım derken 45 falan alabilirsin. Üstteki foto nedense bende 2 yanıt açınca yüklendi görmedim ben onu.

peki hızımı yükselttikten sonra sıkıntı olursa tekrar düşürme imkanım oluyor mu acaba ?

Paket hızınızı yükseltebilirsiniz evet. Aynı şekilde düşürülebilirsiniz oimden. Kopma vb olursa SNR Margin ayarı elle yapabilirsiniz.

yükseltmeyi ne şekilde kayıt açıp yapabilirim ?

1 Beğeni


Bu yolu izleyerek SNR Margin değerinizi kendiniz ayarlayacağınızı söyleyerek paket değişikliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

1 Beğeni

Merhaba @yunusemregok, arkadaşlarım arka planda hizmetinizi ve hat detayınızı kontrol ederek size bu bilgiyi vermişler. Forumdaşlarımızın dediği gibi SNR değerlerinize müdahale edebiliyorsanız kopma sorunu yaşamazsınız. Bize durumu izah eden bir kayıt oluşturun. Arkadaşlarım size yardımcı olacaklardır.

Farklı bir durum ile karşılaşırsanız bana özel mesaj üzerinden istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.