Altyapı Çalışması Sonrası IPv6 Gitti

2 gün önce altyapı çalışması yaptılar. O güne kadar Gigafiber altyapısında ipv6 kullanıyordum. Şimdi hem ipv6 çalışmıyor hem de cgn ipv4 adresi alıyorum.

CGN’ye alınmanız sebebi; IPv4 adreslerinin tükenmesi sebebiyle ortak havuza giriyorsunuz. Statik IP talep edebilirsiniz. Statik IP talebi, IPv6 ve CGN sorununuz için buradan “(BTK) Tarife/Kampanyalar” kayıt açın, durumu bildirin.

Dün TurkNet online işlemlerden kayıt açmıştım ama bir çözümü olmadı. İpv6 şu an denemede deyip normaldir diyorlar.

Merhabalar, gigafiber hız testinizi bizimle paylaşabilirmisiniz.

İpv6 sorunu ile bunun ne alakası var anlamadım. Gigafiber alıyorsunuz şükür edin diyeceksiniz gibi bir izlenim yarattınız bende.

Konuyla alakası yok meraktan hocam

ufak cihazdan network kablosunu çıkar kapat aç ama kabloyu takma
modemi aç kapa wifi ışığı yanınca küçük cihaza kabloyu tak sorun çözülür.

ONT cihazdan ethernet kablosunu çıkardım. Kapatıp açtım. Modemi de kapatıp açtım. Wifi ışığı yandıktan sonra ONT cihazına ethernet kablosunu geri taktım.

Sonuç değişmedi. 100’lü ipv4 alıyorum. Modemde ipv6 adres gözüküyor ama çalışmıyor.

statik ip adresin varsa çalışır

Daha önceden dinamik ipv4 ile çalışıyordu. Benim için ipv4 cgn de önemli değil. Zaten ipv6 olunca onun üzerinden bağlantı kuruluyor.

Yardımınız için teşekkür ederim.

Benim ipv6 hala çalışıyor.

Bende ipv6 kullanıyorum. Normalde OİM teknik bilgilerde ipv4 ip gözükmüyordu ama şuan gözükmeye başladı. Fakat ipv6 testinde de aktif gözüküyor :smiley: Normalde ipv6 geçenlerin TurkNet Online İşlem Merkezi de ip kısmı boş olması gerekiyor diye biliyorum ? Ayrıca bende sonu 200 lü iplere kaydırmışlar.

Orda ip gözükmüyor. Okadar uzun ip adresi ataması olduğundan

Öyle bir şey yok hocam. Benim ipv6 atamamdan bu yana TurkNet Online İşlem Merkezi de ipv4 gözüküyor. Modemi yeniden başlatınca kayboluyor 1 gün sonra geliyor ipv4 yazan yer.

@EFG Forumda başka bir arkadaşın ipv6 sorununu çözülmesine yardımcı olmuşsunuz. Benim problemim için de yardımcı olur musunuz?

Geçen hafta Perşembe günü çözülen ipv6 sorunu apartmanda yapılan yeni bir abonelik ile yine vuku buldu. 3 hafta oldu, su ipv6 sorunu hâlâ çözülemedi.