Alt yapımın desteklediği hızdan daha yüksek hız alabiliyorum ama

Bir sorum var TurkNet sitesinden hız testi yaptığım zaman alabileceğim en yüksek hız 55 mbps görünüyor ama hiç stabil değil. Yani bazen 30-35 bazen 40-50 bazen ise 55-60. 4-5 gün önce hız testi yaptığımda aldığım hızın 86-87 mbps lere çıktığını gördüm birkaç saat bu şekilde devam etti sonra tekrar eski hızlara geri döndü aşağıya hız testi sonuçlarımı ekliyorum. Destek kaydı açtığımda arkadaşlara alabileceğim en yüksek hızı sorduğumda bana 57 mbps in üstüne çıkamayacağımın bilgisini veriyorlar. Madem daha yüksek hız alamayacağım söyleniyor 5 gün önce nasıl 86-87 mbps hıza çıkabildim ? madem çıkabiliyorum sonra tekrardan neden hızım düşüyor ?
TurkNet sitesinden şu an sorgulama yaptığım zaman boş port yok hatası verdiği için test yapıp atamıyorum ama Netspeed te yaptığım alt yapı sorgusunu atıyorum



hat zayıflaman yüksek ondan stabil olmaya bilir hız konusu bölgedeki kapasite ile ilgili benim sd ile aramda 332 metre var 100 mbps alabiliyorum senin kablonda ek varsa o da hız düşüşlerine yol açar ek varsa onları yak1 ile yap en az şekilde kayıp alırsın hızında yükselir

hat zayıflaması derken D1 D2 D3 e mi bakıyoruz ?

as
işaretlediğim yer

eyvallah önerilen değerler ney peki ?

ne kadar düşük o kadar iyi normalde 0-20 db arası mükemmel ama 10 db üstünde ben zamanında çok düşük hızlar crc hataları yaşadım ve yaşayanda var önceden hat zayıflamam senin gibiyidi şuan 100 mbps alabiliyorum senin kablon yenimi ve ek varmı ek yoksa zayıflama başka şeylerdende kaynaklanabiliyor hata da almamışsın hiç hız düşüşün yoğunluktan olabilir kapasite sorunu olabilir

1 Beğeni

Merhaba ASMODEUS, 5 gün önce ki ile 5 şuan ki değerleriniz aynı olmayabilir ve ona göre Temsilci açıklama da bulunmuştur.


Frax’ın dediği “senin kablon yenimi ve ek varmı ek yoksa zayıflama başka şeylerdende kaynaklanabiliyor hata da almamışsın hiç hız düşüşün yoğunluktan olabilir kapasite sorunu olabilir” sorunlardan kaynaklı olabiliyor.
Saha dolabı mesafene göre zayıflaman normal diyebilirim.


Şunları deneyin:

  • Nexans, Erse ve Reçber v.b markalardan CAT6 23AWG bir kablo kullanın.
  • Ankastre bağlantılarınızı YAK1 ile yapın. Modeminize ankastreden gelen kablonuzun ek olmadan direkt girişini sağlayın RJ11 ile.
  • Ek, DSL prizi, splitter kullanmayın, Ek kullanmak zorundaysanız YAK1 ile bağlantısını yapın.
1 Beğeni

Bina 5 yıllık hiç bir şekilde müdahale edilmedi ya da ek yapılmadı

Merhabalar, altyapınızın desteklediği hızlarda bağlantı sorunları yaşamanızın sebebi hat değerleriniz. Bu değerlerinizin iyi olmaması bağlantı problemlerine neden oluyor. Bu değerleri düzeltecek işlemlerde bulunana kadar hızınızın uygun bir değere sabitlenmesi faydalı olur. Değerleri düzeltmek için değerli moderatörlerimiz ve forum üyelerimiz sizlere deneyimlerini, bilgilerini paylaşacaktır :innocent:

@TworA nın dediği gibi uzun zamandır kabloları değiştirsem mi diye düşünüyordum şimdi kablo arayışı içindeyim deneyimim yok lakin dediği markaların kablolarından alıp elektrikçi tutup değistirmesini rica edicem bakalım o zaman da herhangi bir sorun olacak mı

İmkanınız varsa dış hat kabloları var izalasyonlulardan onlardan alınız 23AWG olmasına dikkat ediniz ama mevcut ve max hızınız, değerleriniz mesafenize göre normal yani +20 mb fazla almanızın garantisi olmaz fakat bu dediklerim ile iç hattınızın sağlığı maximum verimlilikte kullanırsınız. 19dB zayıflama, belki bi miktar 2-3dB düşebilir ama pek etkisinin olacağını düşünmüyorum.

Gereksiz olur yani ? Peki bu 86-87 mbit hızı şansa mi aldım yani nasıl oldu bu ? Yanlış anlaşılma olmasın serzenişte bulunmuyorum meraktan soruyorum sadece

Asla yanlış anlamam, hepimiz yüksek hızları fazlasıyla hak ediyoruz ve elimden geldiğince yardımcı olacağım. :rocket:


20dB oynaması pek normal değildir tabi, 5 gün önce neydi bilemem değerleriniz fakat şuan ki değerlere göre normal değerler de ulaşım sağlıyorsunuz. 20dB oynaması dış hat kaynaklı bir durum muhtemelen. Kendimden örnek vereyim: İç hat değerlerim normal fakat max hız mevcut hız 20’e 40 oranda veriyordu, ekipler düzellti ve 51’e 90 almaya başladım, bir anda fazla ve bir anda aşırı düşük almaya başladığım değerler, normal de hattım genellikle 51’e 60 alıyordu ki normal hatta şuan tekrar 62mb düştü ama bu süreç boyunca SNR hariç diğer değerlerim aynıydı yani 20-30dB aşşağı yukarı oynadı ve bu süreçte yapılan işlemler sayesinde yani dış hat direğinde ki değişim nedeniyle bu oynamalar son buldu fakat şuan CRC sorunuyla uğraşıyorum. :upside_down_face:


Uzun lafın kısası: Port değişimini veya dış hat kontrolü için ekip talep edebilirsiniz
Unuttuğum bir detay var; aynı ankastre bağlı olduğunuz komşularınızın hat değerlerini paylaşır mısın?

Modem değerlerini diyorsanız bu şu anlık imkansız çünkü 10 dairelik binada tek kalan benim bütün herkes tatile gitti daireler bomboş dolayısıyla hat değerlerini alamam. Port değişimi için illaki turktelekom müdürlüğüne mi gitmem gerekiyor TurkNet üzerinden iş emri tarzı birşey verilemez mi ?

1 Beğeni

Komuşularınızın Wi-Fi şifreleriyle giriş yapıp alabilirsiniz değerleri tabi izinleri, rızaları dahilinde.


Müdürlüğe müracaat edebilirsiniz veya arıza kayıtlarınızda sorun dış hat kaynaklıysa TT tek çalışma yapar çözülmezse direkt ortak çalışma ile bu durum düzeltilebilir ki bu süreçler zaman alabiliyor.

Tamamdır bilgiler için teşekkürler şu kablo işini bı halledeyim ben ondan sonra turk telekom a gidip port değişikliği için başvuruda bulunayım ama ondan önce sokakları bir turlamam lazım yakın yerde saha dolabı varmı varsa bile boş port varmı yok mu onu öğrenmem lazım sonra artık 3 ay sonra mı 5 ay sonra mı yoksa 1 yıl sonra mı ilgilenirler orası muamma :joy:

Merhaba, mahallede toplu elektrik kesintisi gibi durumlar olduğunda hızlı açılan geçici olarak yüksek hızlarla bağlantı sağlayabiliyor. Belki bu şekilde olmuştur.

Hiçbir şekilde bir kesinti olmadı olsaydı bile bu yüksek hızı neredeyse 1 gün boyunca aldım sabit bir şekilde

Kesinti olacak diye birşey yok, snr değeri 3 - 4 gibi değerlere düşüp bağlantı kopuncaya kadar bu şekilde kullanabilirsiniz.
Ben bunu komşumdan modemi kapatmasını rica ederek yapıyorum, normalde snr değeri 8 db oluyor komşum modemi kapattıktan sonra ben modemi açınca daha yüksek hız alıp snr değeri 5 - 6 civarına düşüyor. Bu şekilde hiç bağlantı kopması olmaksızın 2 hafta kullandığım oldu.

Hmm anladım