Alt Yapı Sorunu

Bulunduğum bölge Türk Telekom alt yapısı kullanıyor 62 Mbps hız alıyorum

Araştırma yaptığımda komşum 100 Mbps hız alıyor santrale Uzaklık 7 metre haliyle benimde bilgilerim aynı sekilde

Btk şikayet yaptım Türk Telekom bölgede o hızı destekleyen alt yapı yok diye cevap verdi ama var kullanan komşum

Ne çözüm önerirsiniz ben nasıl güncellerim bu alt yapıyı

Merhaba, eğer komşu olarak bahsettiğin kişi aynı binadaysa onun devre numarasını referans olarak destek talebinde paylaşabilirsin.

Aynı binada değiliz fakat bağlantımız aynı direk üzerinden gerçekleşiyor yani onun santral bağlantısı ve benimki aynı

Direk üzerinden gelen hat direkt olarak dairene mi geliyor yoksa ankastreye mi? Eğer ankastreye kadar geliyorsa iç tesisatında sorun olabilir. Eğer direkt modeme giriyorsa gelen kablo tekrar referans olarak iletebilirsin. Tabii mesafe de önemli. Komşunun direkle olan mesafesi senin binana göre daha kısaysa o zaman bu durum normal. Eğer aynı uzunluktaysa normal değildir.

Direk üzerinden modeme geliyor direk bana daha yakın komşuma uzak türk net destek boşta port yok bu yüzden işlem yapamıyoruz dedi bölgenin güncel degerlerine bakamadıklarını söylediler

İlk etapta 35 mbps gözüküyordu alt yapım 60 mbps oldu bağlanınca komşuma türk net için başvuru yaptığımda 100 mbps veriyor

Komşun direkt olarak 100 mbps alabiliyor mu, modem üzerinde gördünüz mü? Servis verilebilirlik sorgusunda aldığın değer santralin sistemde belirlediği değer oluyor ve bazen bu değerler güncel olamayabiliyor.

Senin dediğine istinaden tekrar görüşme sağladık aynı santrale bağlı olmadığımız bilgisini aldım bundan dolayıymış fark

Bağlantı yapan firma alt yapı şirketi komşuma farklı bana farkli bağlamış

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.