Alt yapı sorgulama ve gerçek değerlerin farklılığı

Selamlar
Bu gün hem netspeed hem de TurkNet üzerinden adresimi sorguladım. Port mesafesi 85 metre görünüyor ve 100Mbps hız çıkıyor. TurkNet 'te önceden 60 çıkıyordu. Sanırım burada bir değişiklik olmuş. SNR’ı 3 e sabitlediğimde en fazla 70mbps hız alırken 50 lere düştü şu an. Buradan bir değişiklik olduğunu anladım. Şimdi birçok siteden sorguladığımda port mesafesi daha fazla çıkıyordu. Hat değerlerimi aşağıya bırakıyorum. 100mbps hız almak için yapabileceğim bir şey varsa yardım eder misiniz?

Not: 100Lük olan paketteyim sadece hızım 50-55 civarı.

image

İçte sıkıntı yok hocam TT personeli en son arıza kaydımda ölçüm yaptığında 100’ün burada alınamayacağını söylemişti ölçümler çok farklı çıkmadı ama o zamanlar TurkNet sorgulaması ve diğer sitelerde en fazla 75 alınabilir görünüyordu şu an 100 görünüyor.

Geçen geldiklerinde bu binaya giren uçların bağlandığı bir kutu var ya aşağıda çakma işlemini yapıyorlar onu falan değiştirdiler ama değişmedi o zaman sordum neden alınamaz diye bağlı olduğum dolabın sokağın başındaki dolap değil arka sokaktaki caddede olduğunu söylediler. Zayıflama da o yüzden olabilir mesafe baya artıyor öyle olunca

Çözüm bulabildi mi peki kendisi? Yazarım şimdi destek kaydına ama ben çalıştığım için yokken gelirler evdekiler de pek anlamaz bu işlerden o yüzden boşuna ortalığı ayaklandırmayayım :slight_smile: