Alt yapı sorgula

Şuan TurkNet 35/6 kullanıyorum pakette ki değerleri alıyorum. Merak ettiğim, eskiden adsl kullanırken binaya gelecek en yüksek hızı görebiliyordum. Şimdi herhangi bir siteden alt yapı sorgulama yapınca 16 mbps görünüyor. Neden böyle? En yüksek hızı nasıl görebilirim, bildiğiniz bir site var mı?

Komşunuzun dairesi üzerinden sorgulama yapmayı denediniz mi?

1 Beğeni

Hat değerlerinizi atarsanız en yüksek hızı söyleyebiliriz :smiley:

1 Beğeni

Vdsl port bitmiştir.

Boş vdsl port kalmadığı için öyle gösterir.
Modem arayüzünden hat değerlerini atarmısın bi bakalım hattın kaç destekliyor.

Genel sistem ayarları tanılama oradan dsl seçip o kısmı atabilir misiniz ?

Merhaba, bir üst pakete geçmeden önce hattınızı kontrol ettirin. SNR kullanımı mevcut hızınız ve mesafesel zayıflamaya göre normal değil tabi, kapasite kaynaklı bir durum değilse. Tahminim max hızınız, 70-100mb aralığın da olduğunu düşünüyorum ama yine de SS bekliyoruz.

buyrun

evet snr değerim 8.1 olarak görünüyor, saf bakır cat6 kabloyu bu hafta çektirmiştim değerimin yüksek olması gerekmiyor mu, snr değeri nasıl arttırılabilir?

SNR değerinizin düşme nedeni Santral/Saha dolabı kaynaklı ise bir şey yapamazsınız bunun haricinde şu yöntemleri uygulamanız daha sağlıklı olacaktır. SNR düşümünün, mesafe ve mevcut veri oranınıza göre düşük kalıyor ve eğer bu işlemlerden dolayı SNR düzelme olmaz ise maalesef, yoğunluktan veya portsal bir durum olabilir.

  • Ek, dsl prizi ve splitter kullanma/yenile. (YAK1)
  • Ankastre bağlantılarını YAK1 ile yenile.

snryi 10-12 yapınca hız düşüyor mu ?

OİM Üzerinden destek açıp 12 yapmayı talep etmekden mi bahsediyorsunuz ?

Keenetic modemlerde snr ayarı var. Ordan değiştirin.