Bir hafta önceye kadar yaptığım hız testinde çıkan sonuç 90Mbps ilen şimdi yaptığım hız testinde çıkan sonuç 75Mbps. Türknetin altyapı sorgulama sitesinde de alabileceğim en hızlı internet daha öncesinde 88Mbps iken şimdi 81Mbps. İnternet hızım 90Mbps’den neden 75Mbps’e düştü? Bunun sebebi nedir? Online işlemlerde aldığım hizmet bölümünde “Özgür İletişim 100Mbps” paketini kullanıyorum. Tekrar hızım yükseltilebilir mi? Bu neyden kaynaklanan bi hız düşüşü?
Selamlar @Fahriye, sadece hız testi yaptığınız sitelerin sunucuları kaynaklı bile değerler değişiklik gösterebiliyor. Kablolu olarak İnternet Hız testi: Geniş bant bağlantınızı test edin (speed test) - nPerf.com ve benzeri sitelerden arka planda hiçbir cihaz bağlı değilken ve bağlı olan cihazdaki tüm programlar, indirme ve yükleme işlemleri devredışıyken test yapabilirsiniz. Ek olarak bölgedeki yoğunluğun artması, bölgede gerçekleşen bir çalışma, arıza, bölgedeki kapasitenin düşmesi ve prime time’da hız kayıpları olağandır. Bakır altyapı kullanıyorsanız bu etkenler hariç %30 kayıp olağan kabul ediliyor. Olağandışı bir performans kaybınız olduğunu düşünüyorsanız 0 850 288 80 80 veya Online İşlemler - TurkNet üzerinden destek kaydı oluşturabilirsiniz.
gibir.net.tr de yaptığım altyapı testinde 88Mbps altyapı hızı çıkıyor ve bu durum TurkNet için de geçerliydi ama artık TurkNet 'te 81 çıkıyor. Online işlemlerde açtığım destek kaydında bana “altyapınızın desteklediği max hızı almaktasınız” dendi. Sanırım altyapı hızının düşüşünden kaynaklanıyor internet hızımın düşüşü. Altyapı hızım tekrar 88 olamaz mı veya internet hızım bir daha yükselemez mi? Tekrardan 90Mbps internet kullanmak istiyorum.
Altyapı sorgulama sonuçları ortalama hızları temsil eder. Yukarıda belirttiğim etkenlere bağlı olarak hız kaybı yaşayabilirsiniz. Bölgedeki yoğunluk arttı ve kapasite düştü ise eski hızlarınıza ulaşamazsınız. Altyapı sağlayıcının kapasite artırımı ve benzeri işlemler yapması gerekir. Bunun için yerel sağlayıcı bölge müdürlüğü ile görüşebilirsiniz.
Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.