Akşamları internet hız düşmesi

Böyle saçma bir şey ilk defa görüyorum. Sabahları 90mbps hız alıyorum. Akşamları 1 mbps kadar düşüyor. Sistemde modeme ulaşan 97mbps olarak görünüyor. Sebebi nedir bilen var mı ?

Sistemde görünen ;

Satürasyonluk sorun olabilir. @Baran arkadaşımız ilgilenecektir.

2 Beğeni

Şuan o kadar düştü ki hız testi dahi yapamıyorum. Yardımcı olabilecek birisi var mı. Arıza kaydı açtım fakat oradan da dönüş olmadı.

Modem kapat aç yapınca sorun düzeliyor mu ?

Denedim fakat işe yaramadı.

CRC veya FEC hatası almıyorsun değil mi ?

Şimdi baktığımda Crc hatası görüyorum. Fakat anlamını bilmiyorum.
near-end CRC error fast: 38

CRC hatası fazla biriktiği zaman. fazla dan kastım milyonları milyarları gördüğü zaman rakamlar. İnternet de hız düşme problemi yaşarsınız. Modem kapayıp açınca düzelir. Tekrar o miktarlar da biriktiğinde yine aynıları olur. Acaba bundan kaynaklı bir sorun mu yaşıyorsunuz diye düşündüm ama alakası yokmuş. İlerleyen saatlerde daha sakin saatler de düzelebilir. Bunu sürekli yaparsa satürasyon sorunu var demektir. Tabi bunu yeni yaptıysa bölgeniz de veya santraleniz de çalışma oluyor olabilir. Zaten destek kaydı açmışsınız. İncelenir. Şuanlık yapılacak birşey olacağını sanmıyorum. Forumda ki yetkili arkadaşlar arka planda sorununuzu iletmişlerdir. Sabırlı olmak ne kadar zor olsa da, sabırlı olun ve bekleyin derim :slight_smile: @TworA @HKN

2 Beğeni

Gerçekten her ay bu tarz 4 5 kere problem yaşıyorum. Sıkıcı bir hal alınca buradan da yazıp bilgi almak istedim.Malum arıza kaydında açıklayıcı bilgi alamıyoruz. Çok teşekkür ederim cevabınız için. Umarım kısa zamanda düzelir :slight_smile:

Etiketlediğim yetkili arkadaşlar arka planda ilgileneceklerdir emin olun :slight_smile: Hayırlı akşamlar.

1 Beğeni

Bölge yoğun internet kullanımından kaynaklı olarak bu tarz problemler oluşabiliyor. Bu ihtimali şu anlık en sona bırakalım belki modem kaynaklı sorun da olabilir. Farklı bir modem ile deneme şansınız var mı?

1 Beğeni

Problem düzeldi şuan. Sanırım dediğiniz gibi sorun yoğunluktan oldu.

3 Beğeni

Merhabalar, bulunmuş olduğunuz bölgedeki bağlı olduğunuz saha ve santal dolabınızın yoğun internet kullanım saatlerinde bu yoğunluğu kaldıramadığı için hız kaybı yaşıyor olabilirsiniz :frowning: Bu durumun asıl sebebi ortak altyapı servis sağlayıcısıdır :frowning: İsterseniz bir kaç gün durumunuzu takip edin. Eğer sorununuz devam ederse hızlıca bir kayıt oluşturun bize Online İşlemler - TurkNet üzerinden… Hizmetinizi ve hat detaylarınızı kontrol ederek sizlere yardımcı olalım.

2 Beğeni