Akşamları düşen hız ve yükselen ping

Normalde googlea 20,1.1.1.1 e 13 ms,riota 14 ms atıyorum.Akşam saat 6-7 den sonra googlea 46,riota 40,1.1.1.1 e de 36 ms ping atmaya başlıyorum.Bu sorun gece saat 1 e kadar devam ediyor.Sonra eski haline dönüyor.Ayrıca bu süreçte 50 mbps aldığım hız 20 lere,ara ara da 5-10 mb ye düşüyor.

Modeme baktım fec,crc hatası yok.Yani ya telekomun ya da TurkNet’in yoğun saatlerde donanımı yetmiyor.Hop noktalarına baktığımda telekom serverı göremiyorum yani galiba TurkNet kaynaklı.

Hep böyle mi olacak akşam saatleri?İnternet zaten çöp oluyor bende madem benim ki çöp oluyor daha da kötü olsun diye arkada torrent açıyorum geceye kadar.

Merhaba @KREARON, yaşadığınız sorunu kontrol edebilmem için ping tracert test sonuçlarınızı ve müşteri numaranızı buradan iletebilir misiniz?

Akşamları hız düşüyor ve ping oluyor galiba satürasyon sorunu var network bandgenişliği yetmiyor da olabilir.

2 aydır TurkNetliyim nerdeyse.İlk 1 ay 100 mbpslik paketteydim bir sorunum yoktu (gerçi altyapıdan dolayı 100 almıyordum sadece faturada görünen paket idi)

Neyse daha sonra ben birkaç oyunda ping sorunu yaşadım ve yeterli bilgim olmadığı için altyapım 60-70 arası destekliyor bari 50 ye geçeyim dedim belki altyapıdan yüksek paket görünüyoe ya ondan ping oluyordur diye(daha sonra ping yaşadığım oyunda Turknetde kronik problem olduğunu öğrendim)

  1. Ayda faturamda 50 mbps pakette olduğum yazıyordu.O fatura döneminin başlangıcından itibaren akşamları genel olarak hız düşmesi ve ping sorunu oldu.

Size sorum şu:50 veya 75 li paketleri kullanan abonelerinizin akşam saatleri kasıtlı olarak hız düşmesi veya bandgenişliği ile ilgili bir limit,sınırlama koymuyorsunuz değil mi?Siz veya telekom böyle yapıyorsa bari 100 pakete geri döneyim zaten 100 almayacağımı biliyorum ama böyle bir limit koyuyosanız göstermelik 100 e geçeyim akşam saatleri hız düşmesi ve ping sorunundan kurtulmak için.

Selamlar @KREARON, yaşadığınız durumun paketlerle bir bağlantısı bulunmuyor. Hiçbir kullanıcımıza hız veya ping ile alakalı bir kısıtlama uygulamıyoruz. Hangi uygulamalarda ping sorunu yaşadığınıza dair detay ve test sonucu iletirseniz ilgili birime aktarmak isteriz :pray:

1 Beğeni