Şuan internetim kötü durumda ve modem hat değerlerini atacağım
furkan kardeş hızımı 24 mpbs den 16 mpbs adsl ye çektik bu seferde upluod hızım 0 a düştü dowloand hzımda şuana kadar bir sorun yok 14 mpbs alıyorum benim arayüzde sadece bu yerler var bir türlü giremedim
Mesafeniz fazla, size VDSL hiç vermemeleri gerekiyordu.
Güzel araştırma yapmışsınız ancak çıkardığınız sonuçların ufak bir kısmı hatalı, onlara bakalım.
-
Zayıflama değeri: Bu değer için doğrudan şu değer iyi diyemezsiniz. Değerlendirme yaparken kablo mesafesi, kablo kalınlığı ve ölçtüğünüz frekansın değerini beraber değerlendirmelisiniz. Uzak mesafede olan konudaki kullanıcı için değerleriniz kötü şekilde yorum yapılmaz, mesafenize göre değerler normal olarak değerlendirilir ve VDSL kullanamayacağı söylenir.
-
Frekans Spektrumu: Türkiye’de VDSL 17 MHz kullanılıyor ve 100 Mbps için kaliteli bir hatta frekans spektrumu bu şekildedir.
Mavi işaretli olanlar upload kanalları, işaretli olmayanlar download kanallarıdır. Yaklaşık olarak 13 MHz ile 17 MHz arasında gördüğünüz snr değeri 3. download kanalına aittir.
Alttaki grafikte de veri kullanımını görebilirsiniz. Upload hızları teknik olarak olabileceğinden daha düşük verildiği için (tablo 8 Mbps için) upload bit yoğunluğu düşük seviyelerde görülür.
Kablolardan kaynaklı olarak algıladım. Eksiz temiz bir şekilde iç tesisat döşendiyse bişey diyemem
Anladım bilgi için teşekkürler. Bu D1,D2 ve D3 band her hat için frekansları değişiyor mu yoksa sabit mi? Sabitse D1 ve D2 aralığı ne kadar?
Aslında VDSL esnek bir teknoloji ama Türkiye’de neden sadece 17a profili veriliyor anlamış değilim.Bu arkadaş için 8a profili daha uygun olurdu. ADSL2+ için de aslında son teknolojisi 24/3 desteklerken Türkiye’de upload yaklaşık 1Mbps ve download max 16Mbps verebiliyorlar.
kardeş ben vodafon nette 24 vdsl kullanıyordum 2020 - 2022 arasında boyle bir sorunla karşılaşmadım hiç 2023 de vodafon nette başladı bu sorun ekime kadar düzeltemediler bende türk telekoma geçtim aynı sorun devam ediyor
arkadaşlar şimdi benim ne yapmam geekiyor 24 vdsl de dowloand hzım 0 a düşüyor 16 adsl de upluod 0 a düşüyor ve internette video izlerken donma yapıyor 1080 de çağrı merkezi müşteri kaynaklı diyor saha ekibi çözemiyoruz diyor twiter üzerinden ceo etiketledim hemen döndüler hafta sonu birisi diyor belediye kynaklı kafam çok karışık bu pakette mi kalmalıyım 24 vdsl ye mi geçmem gerekiyor 24 adsl paketi var mı bunun aynı zamanda
Paketler ile çözülemez, altyapı talebinde bulunmanız lazım. Bu talepte bulunurken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 2020 yılında , “2023 yılı için her eve 100 Mbps” söylemlerini ve 2024 yılına girdiğimizi ve 24 Mbps dahi kullanamadığınızı hatırlatabilirsiniz.
Anladım bilgi için teşekkürler. Bu D1,D2 ve D3 band her hat için frekansları değişiyor mu yoksa sabit mi? Sabitse D1 ve D2 aralığı ne kadar?
VDSL de frekanslar ayarlanabiliyor, farklı şekilde programlanabilir ancak hatlar birbirine yakın geçtiği için farklı planlar verimi düşürür.
Aslında VDSL esnek bir teknoloji ama Türkiye’de neden sadece 17a profili veriliyor anlamış değilim.Bu arkadaş için 8a profili daha uygun olurdu. ADSL2+ için de aslında son teknolojisi 24/3 desteklerken Türkiye’de upload yaklaşık 1Mbps ve download max 16Mbps verebiliyorlar.
Bu kararlar doğrudan alınmıyor, çevre koşullarıyla testler yapılıyor. Internet üzerinden yaptığınız araştırmalarda gördüğünüz grafikler sadece teorik olarak bazı koşullarda sağlanabilir. En basitinden Türkiye’de daha ince kabloların kullanılması sonucunda gerçek değerler çok farklı oluyor. Düşük hızlarda hız profiline göre kullanılan bantlarda yoğunluk daha düşük frekanslara verilebiliyor. 100 Mbps ile 16 Mbps VDSL de kullanılan frekanslar tamamen aynı değil. Çok doğru olmasa da daha düşük hızlarda 17 MHz görünümlü 8 MHz VDSL kullanılıyor gibi düşünebilirsiniz.
hocam iç tesisatınızı yenilemeyi denemişmiydiniz
iç tesisat 1 ay once yenilendi direkten gelen kablo da yenilendi ankastre iptal zaten
arkadşalar interneti tekrar 24 vdsl ye çektim çünkü 16 adsl de hızım 0 a düşmüyor ama çekmiyor bu seferde 2020 - 2022 de vdsl nasıl kullanıysam vodafon nette tekrar ayarlasınlar bu arada bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum ALLAH razı olsun hepinizden
kardeş turk telekomun verdiği siyah olan modemde sra ayarını bulamadım ama farklı bir modem oda tp link onda buldum ve ayarı etkinleştirdim ve o modem takılı olduğundan beri düşme yaşamadım dün samsundan ekip geldi akşam saatlerinde mesaiden sonra amasyada yaşıyorum adamalar çok garip bir durum diyorlar kafamın almadığı 8 tane modem değişikliği olması modem eski modem 2.4 var sadece 5 yok bu normalmi ?
Eski modemde 5 GHz olmaması normal