Akşamları çok sık internet kopma sorunu

Öncelikle merhaba, yıllardır TurkNet kullanıyorum hiç bu kadar rahatsız edici bi sorun yaşamamıştım ve TurkNet ekibinin beni bıraktığı yalnızlık sonrası buraya geldim.
HER AKŞAM saat 7 den sonra başlayıp gece 2-3 sularına kadar 2 dakika aralıklarla devamlı bağlantım kesiliyor ve 30 saniye sonra geri geliyor. Ne bir oyun oynayabiliyorum ne dizi izleyebiliyorum ne de işim gereği yapmakta bulunduğum dosya transferlerini yapabiliyorum. Özellikle belirtmek isterimki gündüz vakti hiçbir sıkıntım yok tüm sorun akşam 7 den sonra başlıyor
HAT DEĞERLERİM BU ŞEKİLDE İNCELEYİP BANA YOL GÖSTEREBİLİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM.

xDSLFwVersion:      FwVer:5.10.6.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
   Line State:      Up
   Modulation:      ITU G.993.2(VDSL2)
   Annex Mode:      ANNEX_B

=============================================================================

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 35838 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 7510 kbps

near-end FEC error fast: 0
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 773
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime :2 min, 45 secs
DSL activetime :0 min, 19 secs

Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 7.9 dB
output power upstream: 8.4 dbm
attenuation downstream: 16.1 dB

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 8.1 dB
output power downstream: 12.5 dbm
attenuation upstream: 0.1 dB

Bit table:
carrier load: number of bits per tone
tone 0- 31: 00 00 00 00 00 22 44 45 56 77 88 99 89 99 aa ab
tone 32- 63: 00 aa aa ba ab bb bb bb cc cc cb bb bc cc cc cb
tone 64- 95: cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc bc cc cc
tone 96-127: bb cc cc cc cc cb bb bb bc bb bc bb bb bb bb bb
tone 128-159: bb bb bb bb bb ba ba ab bb ba ab bb ab bb aa aa
tone 160-191: aa aa aa aa aa aa aa aa 9a aa aa aa aa aa aa 9a
tone 192-223: aa aa aa 9a a9 99 99 99 99 99 99 98 88 89 88 88
tone 224-255: 88 88 88 87 78 88 88 88 89 99 98 98 99 89 99 98

Bu hat değeri akşam kopmaların başladığı saatten mi?

Upload hızınız 7500 kb gözüküyor, olması gerekenen düşük, bu da bize hattınızda kablo kopukluğu veya santral sorunu olduğunu gösteriyor. Önce başka modem ile deneyin, eğer düzelmezse ev iç tesisatı gözden geçirin, eğer gene düzelmezse Türk Telekom ekiplerinin sizin hattınıza bakması gerekir. Belki devre değişimi gerekebilir.

evet bu değerler kopma yaşandığı saatlerde, internet hızımda herhangi bi sorun yok sadece çok sık kopma oluyor önceden 100mbps kullanıyordum kopmalardan dolayı 35 e indirdik ama hala kopma yaşıyorum maalesef

kablo eviminizin hemen önündeki direkten balkonumuza geliyor ve aşağı koyduğum fotoğraflarda gördüğünüz gibi ilk kurulumda ( 2 sene önce ) balkonumuzdan benim odama doğru ek bi kablolalama yapıldı. Dediğiniz gibi kablo kopukluğu olabilir belki, şuanda baktım ama herhangi bişey anlayamadım sadece balkonumuzda açık alanda bulunan kablo çok eskimiş ve üstü tozla kaplanmış (ama kablolarla ilgili bi problem olsa internetimin gündüzleride kopma yapması gerekmez mi? )
Birkaç ay önce de kopmalarım oluyodu ama akşamları 2 veya 3 kere olup bitiyordu şuan inanılmaz fazla akşamları her dakika kesintim var. Türk Telekom ekiplerinin yarın gelip modemime kadar kontrol yapacaklarını söylediler umarım sıkıntı kablolarla ilgildir parası neyse verip kurtuluruz santral ile ilgili bi problem varsa çok uğraştıracağını düşünüyorum ek olarak bugün farklı bir modemlede deneme yapacağım.


Trafiğin yoğun olduğu saatlerde santrale veya dolaba yada kabloya binen yük artıyor olabilir. Şu aşamada yapmanız gereken o görselde ki kabloların uç kısmında ki boncuk klemensleri yenileri ile değiştirmek olacak sonrasında iç tesisat aradan çıktığında tekrar hat değerleri üzerinden yorum yapabiliriz.

o klemenslerden kesip kabloları birbirlerine güzelce sar, bakalım değişen bir şey olacak mı ?

Şu an için dediklerinizi bi elektrikciye yaptırmam daha doğru olacaktır benim yapabiliceğim bişey değil gibi :sweat_smile: Dediğiniz gibi klemensleri yenileyip tekrardan deneyeceğim zaten bugün türk telekomun kablo kontrolüne geleceğini söylediler belki onlar yapar. Yeniledikten sonra hat değerlerimi tekrardan sizlerle paylaşacağım teşekkürler :pray:t3:

1 Beğeni

bölgemize uzak bi yerde fiber kopmuş o yüzden akşamları tüm yük bizim bölgemize biniyor gibi bişey denmiş TurkNet ekiplerine türk telekom tarafından ve sorunun 20 martta çözüleceğini söylemişler maalesef, nerdeyse 1 ay bu sorunla baş başayım. Akşamları SNR margin değerimi yükseltsem kopmaları bi nebze önleyebilir miyim ? download hızım düşsede problem olmaz stabil bi internete ihtiyacım var sadece

Evet snr değerini yükselterek (zyxel modemlerde olmuyor diye biliyorum) hızı düşürüp stabil bir bağlantı sağlayabilirsiniz.

dün komuşumuzdan aldığım modemle bir deneme yaptım ve internetim akşam saati yavaşlasada 1 kere bile kesilmedi. bugün iste yeni bi modem aldım güncel hat değerlerim bu şekilde. eski modemimde snr margin değerim 7.9 du alabildiğim max hızı alıyodum akşamları ama devamlı kopmalar oluyordu şuanki modemim 9.4 seviyelerinde umarım kopmalar olmaz çünkü tp-link modemlerde de snr margin ayarlama yokmuş sanırım.

Zayıflama hala yüksek ama en azından daha az crc oluşturan veya crc yi sayamayan bir modem almışsınız umarım kesinti olmaz.

Yine kopma olursa iç tesisatinizi yenilemenizi öneririm

Yavaslama oluyorsa eger hat zayiflamaniz yüksek ondan dolayi oluyor ic tesisatinizi yenilerseniz sorununuz cözülür

bu saate kadar eski modemimde çoktan kopmalar başlamıştı şuan için bi sıkıntı yok sanırım sıkıntım çözüldü sizlerede ilginiz için çok teşekkür ederim. :slight_smile:

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.