Akşam saatlerinde ping artışı

Her akşam 7-12 arası pingim 200,300,400 leri görüyor.Destek talebi açtım ama altyapı ve turknetten kaynaklanan sorun olmadığı söyleniyor.İç tesisatım sıfır çekili bir sorun görünmüyor.Modemim yıllardır kullanıyorum daha önce böyle sıkıntı yapmadı.Ki ztn bunlardan kaynaklı olsa sorun sadece belli saatler arasında tekrar etmez zannımca.Bu sorunun bi çözümü yok mu şimdi?

hocam bendede sadece akşamları ping oluyordu sinyal zayıflamanız falan normal durumdaysa modemdendir bende eski bir modem vardı yeniledim düzeldi

birde akşam kullanım arttığı için bakır kabloda böyle sorunlar çıkabiliyor

Hat değerlerinizi ve santrel mesafenizi atar mısınız ? Birde iç tesisat sıfır çekildi demişsiniz. Çekilen kablo cat6 mı ? markası nedir ? Direk ankastre den modeme tek kablo mu geliyor ? Yoksa DSL prizin den mi alıyor sunuz ? İlk önce bunlara bakalım. Bulunduğunuz bölge yoğun bir bölge ise belli saatler de düşme yaşıyor olabilirsiniz. Ayrıca bu ping değerlerini kablolu da mı görüyorsunuz ? Yoksa kablosuz da mı ?

1 Beğeni

Modem tplink vr1200, 5ghz üzerinden bağlanıyorum, daha önce hiç sıkıntı yapmadı ve şu an kullandığım eve yeni taşındım.İlk 10 gün sıkıntı yoktu sonra altyapı çalışması diyerek internet uzun süre kesildi.Tekrar bağlantı sonrası bu sorun başladı.Santrale mesafe 143 metre.Tesisat kablosu cat6 ama binaya bakır kablo geldiği için sadece iki kablo üzerinden bağlantı yapıyorum.IMG_20211116_170019|674x500

1 Beğeni

Merhaba @homosapien, ping sorunu yaşadığınız zaman kablolu bir şekilde bağlantı kurarak ping tracert testinizi yapın. Ekran görüntüsü ile birlikte bana müşteri numaranızı özel mesaj üzerinden yazın. Ben size yardımcı olmaya çalışacağım.

Tabii öncelikle bir bakıp görmek lazım…

2 Beğeni